Marci felköp és alá áll

2018. január 18. 11:41

Máté T. Gyula
Pesti Srácok

Íme Gulyás aktivista heti rendszerváltó programja.

„Íme Gulyás aktivista heti rendszerváltó programja.

Hétfő: Felköp az égbe, majd alá áll. Ha a slejm visszaeséséig ötször el tudja mondani, hogy »Orbán bukjon meg«, akkor elégedetten posztolhatja lázadó tettét. Mivel egy újféle, progresszív ellenzéki harcmodorról van szó, aminek minden részletét alaposan ki kell dolgozni, nem szabad kapkodni – ezzel el is megy a hét első napja.

Kedd: Kimegy az utcára Holle anyót szuggerálni. Ez a korábbinál is sikeresebbnek ígérkező akció. Ugyanis ha elkezd esni a hó, akkor Gulyás Marci a király, és összehívhat egy újabb ellenzéki egyeztetést. Ha nem, kiad egy közleményt, hogy a Fidesz diktatórikus eszközökkel akadályozza a hóesést. Amennyiben ennek ellenére még mindig nem bukott meg az Orbán-kormány, az eljárást kipróbálhatja jeges- és ónos esővel, avagy égből potyogó kisebbségi gyerekekkel. Utóbbi főleg praktikus, mert erre biztos tud szerezni alapítványi támogatást is.

Szerda: Vesz huszonöt deka ementáli sajtot, és megszámolja a rajta lévő lyukakat. A végeredménynek nincs jelentősége, a sok kevés, a kevés sok. Mindezt összegzi egy, a földművelésügyi tárcának írt szakértői petícióban, amelyben a hazai mezőgazdaság reformját kéri számon a fideszes miniszteren. Ezután megeszi a sajtot, és egy lábjegyzetben ütemezett éhségsztrájkot helyez kilátásba, ha nem teljesülnek egyelőre még kidolgozás alatt álló követelései. Az ütemezés azt jelenti, hogy csak akkor vonja meg magától a táplálékot, ha nem éhes.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/123805