Gyurcsány céltáblája

2018. január 18. 12:35
Kovács Dániel
Demokrata

A DK annyira már nem merült el a témában, hogy észrevegye, Kárpátalján a nemzeti identitás és az anyanyelv megőrzésének egyik legnagyobb támasza az egyház.

„A Demokrata friss felmérése azt mutatja, hogy a megkérdezettek tizenöt százaléka nem ért egyet a határon túli magyarok szavazati jogával, van tehát keresnivalója Gyurcsánynak azon az ugaron, amelyet jórészt éppen ő maga vetett be egykor sárkányfog-veteményével. Így hát hazudik, elhallgat, terel. Már a tavalyi kérdésről is üvöltött, hogy kamu. »Egyetért-e ön azzal, hogy ne szavazzanak azok, akik soha nem éltek Magyarországon, és nem viselik szavazatuk következményeit?« Miközben a politikával csak felszínesen foglalkozók számára is napnál világosabb, milyen nagy mértékben függ a sorsuk attól, hogy ki kormányozza az anyaországot.

Az új év elején még ehhez képest is sikerült magasabb fokozatra kapcsolni. Először a kárpátaljai lelkészeknek szánt ösztöndíjat támadták az állam és az egyház szétválasztásának liberális dogmájára hivatkozva.

»Ha lelkészeknek ösztöndíjra van szüksége, azt a reformátusoknak kellene kigazdálkodni, nem pedig minden adófizetőtől elvenni azt a pénzt, amit erre akarnak fordítani« – írta Niedermüller Péter DK alelnök, annyira viszont már nem merült el a témában, hogy észrevegye, Kárpátalján a nemzeti identitás és az anyanyelv megőrzésének egyik legnagyobb támasza éppen az egyház. Majd a határon túli szervezeteknek szánt támogatást vette célba a DK, amivel két legyet is ütött egy csapásra: egyrészt azzal támadhatta a Fideszt, hogy szavazatvásárlásra használja a pénzt, másrészt, noha ezt nem mondták ki, de mivel Gyurcsány Ferenc pártjáról beszélünk, kétség nem fér hozzá: arra is apelláltak, hogy az anyagi támogatás emlegetésével irigységet keltsenek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/123809