A mi pénzünkből és a mi gyerekeink kárára dőzsölhet a fideszes elit

2018. január 17. 18:24

Pap Szilárd István
Mérce

Az április 8-i választásoknak ez is a tétje.

„Fideszes potentátok lubickolnak abban a medencében, amit építésekor az I. kerületi önkormányzat még »tanmedenceként« reklámozott. Az Oxygen Wellness luxussportcentrumba nem járhatnak a párszáz méterre található iskola tanulói, mert zavarják az ott szórakozó narancscelebeket. Ehelyett egy sokkal távolabbi uszodába buszoztatják a lurkókat hajnalok hajnalán. Közben Kerényi Imre luxustábort szervez a politikai elit gyerekeinek. Hétköznapok az Orbán-rezsimben.

A HVG derítette ki, hogyan is működnek a dolgok a budavári önkormányzat tulajdonában lévő sportcentrumban. 2010-ben, nem sokkal az átadás előtt, a kerület polgármestere, a rekordolcsó lakásbérléseiről elhíresült Nagy Gábor Tamás még azzal büszkélkedett, hogy

»megoldódik a kerületi kisiskolások úszásoktatása«, a létesítmény ugyanis egy 20 méteres tanmedencét is magába foglal majd.

A medence meg is van, csak épp a kerületi kisiskolások nem nagyon férnek hozzá. 10 ezer forintos a napi belépő, gyerekeknek belépni »kizárólag szülői felügyelettel, illetve szülői felelősségvállalási nyilatkozattal« lehetséges. A tanmedence pedig teljesen alkalmatlan úszásoktatásra a sötétített üvegfal, a LED-világítás és a fekete csempe miatt.

(...)

A köztulajdonban lévő uszodát nem a köz, csak az elit használhatja, ahogyan a Kerényi táborozására elköltött közpénzből sem az hétköznapi emberek gyerekei nyaralhatnak, hanem a politikusok csemetéi.

De ellenpontozásként azért jegyezzük meg, ennek nem kéne szükségszerűen így lennie.

Élhetnénk egy olyan országban, ahol a közvagyon a köz javát szolgálja. Egy olyan igazságos társadalomban, ahol a társadalom pénzét nem az elit luxuszórakozására költjük, hanem azokra, akiknek kevesebb pénz és jólét jutott.

Az április 8-i választásoknak ez is a tétje.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/123765