Gabriel? Schulz?

2018. január 17. 06:47

Lovas István
Magyar Hírlap

Schulz a jobboldali Magyarország iránti gyűlöletével kel és fekszik.

„Valamint egy, számunkra nagyon nem elhanyagolható adalék: Gabriel­nek nemigen volt baja »a populista« magyarokkal és kormányukkal.

Ami riválisát, Martin Schulzot illeti, neki annál több baja volt. Ő, akiben oly jól megvan a tartalom és a forma – mondjuk udvariasan és kissé tudománytalanul így – oly aranyos marxi dialektikája, a jobboldali Magyarország iránti gyűlöletével kel és fekszik. Nemcsak mostani, SPD-elnök pozíciójában, de már az Európai Parlament elnökeként, sőt előtte még inkább, az ottani szocialista frakció elnökeként is, amikor még nem kellett visszafognia ennek az embernek zsigeri önmagát.

Ha Martin Schulz lesz a német külügyminiszter, nem fogja majd vissza magát. Az állandóan az »euró­pai értékeket« hangoztató zsebes uniós politikusokhoz hasonlóan tesz meg mindent, hogy féktelenül élje ki alaptermészete bosszúszomját Magyarország és Lengyelország ellen. De ugyanakkor messze jobban szolgálhatja az amerikai globális konfliktusgerjesztők érdekeit.

Az pedig nem elképzelhetetlen, hogy Angela Merkelnek nem ér meg túl sok és túl nagy vitát, illetve energiafecsérlést, hogy visszafogja külügyi emberét, például a Magyarországot majd folyamatosan büntetni kívánó politikájában.

Úgyhogy ne is említsük egy lapon e két eshetőséget. Olyannyira, hogy Sigmar Gabriel netán még egy CSU-külügyminiszternél is jobb lehet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/123724