Korlátozná a mozgás szabadságát?

Lattmann: Azonnal elbukna a „Stop Soros”

2018. január 17. 22:20

A baloldal miniszterelnök-jelöltjének is bejelentkező nemzetközi jogász a magyar kormány által társadalmi vitára bocsátott „Stop Soros”-törvénytervezetet kivitelezhetetlennek tartja.

Nevetségesnek nevezte Lattmann Tamás nemzetközi jogász azt a hírt, miszerint „Stop Soros” néven új törvénycsomagot készít elő a magyar kormány – írja a Zoom.hu.

A tervezet különadóval sújtaná „az illegális migráció támogatóit”, és adatszolgáltatásra kötelezné őket. A szerdán bejelentett törvénytervezetet a kormány társadalmi vitára bocsátaná.

A korábban a baloldal miniszterelnök-jelöltjeként is bejelentkező Lattmann úgy nyilatkozott a Zoom.hu-nak, hogy amennyiben benyújtják, a „Stop Soros” alkotmányellenes lenne, „ezért valószínűleg be sem fogják nyújtani”.

Ezen felül a nemzetközi jogász kivitelezhetetlennek tartja azt a tervet is, mely megtiltaná a magyar állampolgároknak, hogy a schengeni határt nyolc kilométerre megközelítsék. Úgy tartja, ez egy olyan rendelkezés, melynél „a mozgás szabadságának aránytalan korlátozása áll fenn, ami Strasbourgban biztosan megbukna”.

A külföldről támogatást kapó szervezetek illetékkel terheléséről Lattmann nem tudott ilyen egyértelműen nyilatkozni: azt mondta, erről majd az Alkotmánybíróság és Strasbourg fog határozni.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/123777

Ajánljuk még a témában