Athénban tüntettek – Molotov-koktél és könnygáz is volt

2018. január 16. 08:02

Elszabadultak az indulatok a szakszervezeti tüntetésen Athénban.

Utcai harc lett a szakszervezeti tüntetésből hétfőn este Athénban – írja a Euronews. A görög fővárosban a 24 órás sztrájk mellett több érdekképviselet is demonstrációt hirdetett este 6 órára, hogy aztán mindnyájan a parlament elé vonuljanak tiltakozásul a megszorító intézkedések újabb köre ellen.

A dulakodás akkor kezdődött, amikor a menet elérte a parlamentet. Csuklyás férfiak egy csoportja rátámadt a rendőrökre, Molotov-koktéllal, kővel kezdték hajigálni őket. Az egyik baloldali szakszervezet szimpatizánsai megpróbáltak bejutni a parlament épületébe, de a rohamrendőrök megállították őket. Az Euronews tudósításából kiderül, a tüntetők békésen érkeztek, de aztán a Molotov-koktélok, a kőzápor és a könnygáz harcmezővé változtatta a Szintagma teret.

A görögök évek óta tiltakoznak a nemzetközi hitelek fejében vállalt takarékossági intézkedések ellen, és végtelenül csalódottak, amiért ezeknek, ígérete ellenére, a három éve kormányzó Sziriza sem volt képes véget vetni. A hitelprogram augusztusban fut ki, a kormányfő szerint már csak pár hónap, és könnyebb lesz az élet Görögországban. Alekszisz Ciprasz ezt mondta három éve is, amikor pártja megnyerte az előrehozott választásokat.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/123658