Soros támogatottjai magyar diplomatákat tiltatnának ki Amerikából

2018. január 13. 09:22

Demokrata párti szenátorok magyar diplomaták kitiltását javasolják Trump elnöknek.

Az Egyesült Államokban demokrata szenátorok azt javasolják az elnöknek, hogy újra tiltsanak ki korrupt magyar diplomatákat Amerikából, mert az Orbán-kormány engedett az orosz beavatkozásnak – írja a Magyar Idők. A hazánkra való utalás egy több mint 200 oldalas jelentésben szerepel, amit a szenátus külügyi bizottságából csak a Demokrata Párt képviselői írták alá.

Az aláíró amerikai demokrata szenátorok közül is jócskán vannak olyanok, akik nem csak közvetve kapcsolódnak Soros Györgyhöz, hanem a milliárdos hatalmas összegekkel támogatta is őket – fogalmaz a Magyar Idők. Soros vagy a saját szervezetein keresztül adott pénzt, vagy pedig azokat a központokat hívta ehhez segítségül, amelyek az adományok összegyűjtését koordinálják – ezeket a szerveződéseket PAC (Political Action Committee, vagyis politikai akcióbizottság) elnevezéssel illetik.

A Magyar Idők azt írja, a jelentést (amelyben a Magyarországra vonatkozó részt olyan szerzők írásaira alapozzák, mint Lili Bayer, vagy a magyarországi Transparency International) aláíró Jeanne Shaheen, Cory Booker, Chris Coons, Ed Markey, Tim Caine, Bob Menendez, Jeff Merkley, Chris Murphy, Tom Udall demokrata szenátorok egyaránt súlyos dollárezrekhez, sőt, néhányuk dollárszázezrekhez jutott Soros György révén.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/123550