Geréb Ágnes egy hős

2018. január 12. 10:24

Puzsér Róbert
Facebook
Geréb Ágnes többet tett azért, hogy jobbágyokból polgárok legyünk, mint bárki más az elmúlt harminc évben.

„Ha Geréb Ágnes egy kórházban dolgozna, ahol tucatnyian haltak volna meg a kezei között, az orvosszakma szó nélkül összezárna, az állam pedig nagyvonalúan félrenézne. Csakhogy Geréb Ágnes az otthonszülést népszerűsítette, képzett orvosként vezetett le szüléseket, és két rettenetes tragédia történt a felügyelete alatt.

Geréb Ágnes két év börtönt kapott. Egy senkire nem veszélyes, ártalmatlan hölgyet bűnözők közé zárnak, mert meg merte kerülni azt a velejéig korrupt szisztémát, amit Magyarországon egészségügyi rendszernek neveznek. Geréb Ágnes azt az eretnek álláspontot képviselte, hogy egy nőnek igenis joga van otthon szülni, továbbá hogy az apának igenis joga van a szülésnél jelen lenni. Ezt a jogot kifejezetten Geréb Ágnesnek köszönhetjük: Geréb Ágnes küzdelmének, és Geréb Ágnes önfeláldozásának.

Geréb Ágnest most eltapossák – példát statuálnak vele. Jobbágy vagy: nincs jogod másként gondolkodni, mint ahogy ők teszik, nincs jogod megkérdőjelezni a döntéseiket, mert ők vannak felül, neked pedig nincs más dolgod, mint szolgálni őket, és befogni a pofádat – vagy jön a börtön.

Nem feltétlenül hiszek az otthonszülésben. Ha ez a kérdés egyszer napirendre kerül a csajommal, a kórházat javaslom majd neki. Mélyen hiszem ugyanakkor, hogy ennek a döntésnek a felelőssége egyedül a szüléké. Mindkét választásnak vannak nyilvánvaló előnyei és hátrányai – az emberek pedig nagykorúak, és képesek ezeket mérlegelni.

Geréb Ágnes többet tett azért, hogy jobbágyokból polgárok legyünk, mint bárki más az elmúlt harminc évben. Többet tett azért, hogy a magyar nők méltósággal szüljék meg a gyerekeiket, mint bárki más az elmúlt harminc évben. Többet tett az apákért, mint bárki más az elmúlt harminc évben. Azt, hogy Geréb Ágnes milyen sokat tett ezért az országért, leginkább az bizonyítja, hogy meghurcolták, ellehetetlenítették, és végül börtönbe zárják azok, akik az elmúlt harminc év során csakis a harminc ezüstjüket számolták: orvosok, jogászok, politikusok.

Geréb Ágnes egy hős. Ma már sajnálom, hogy lehagytam a tíz legnagyobb élő magyar listájáról. Ott volna a helye.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 174 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kurva anyád a jobbágy, aki a világ szart.

Szerintem a választás leegyszerűsítve a következő.

Otthon szülni selyemhuzatú ágyon, lágy, anadalító muzsika mellett, illatgyertyával, és közben tudni, hogy egy esetleges komplikáció esetén jelentősen nagyobb a kockázat VAGY a rideg, csupasz, kemény kórházban szülni, közben tudni, hogy azért esetleges komplikáció esetén sokkal jobb esélyei vannak a gyereknek és az anyának a maradandó sérülés elkerülésére, esetleg a túlélésre.

Szerintem Geréb Ágnes törvénysértésére az nem érv, hogy az "orvostársadalom" is elkövet hasonlókat a kórházakban. Ha így is van, nem az a megoldás, hogy Gerébet sem kell lecsukni, hanem az, hogy a többi orvost is. Ha bizonyítottak az esetek.

Mit kell azon a pár haláleseten rágódni, he? Sztálin is csak jót akart, a haladás meg áldozatokkal jár, tudhatnád! Csak ez a sok szar jobbágy nem érti ezeket a fennkölt eszméket!

Nekem az is furcsa, hogy azok a "demokraták" és "haladók", akik máskor az "orvostársadalom" hősénekét zengik, amiért a "rezsim" által okozott apokaliptikus körülmények dacára is végzik hivatásukat az embertelenségben, most hirtelen orvosellenessé válnak, mert egy hőst kell védeni, aki polgárokat akar csinálni a jobbágyokból.

Na ja! Más lenne a helyzet ha Geréb Ágnes Puzsér születésénél is bábáskodott volna. Még az is lehet, hogy Róbert írásait most nem olvashatnánk és fejlődésünk csorbát szenvedne.

Nem kell ezt túlromantizálni. 100 évvel ezelőtt a csecsemőhalandóság két nagyságrenddel magasabb volt, mint manapság, és ez nem az otthonszülés miatt csökkent le.

"De gyanítóm ős sem ingyen csinálta, ..."

Nem ingyen csinálta, de felelősséget sem vállalt a komplikációkért. Igazi sarlatán. Igen, a kórházak is marha messze vannak az ideálistól, de ha _gond adódik netántán_, akkor ott van azonnal _érzéstelenítő_, _altatás_, _steril műtő_, _császármetszés_, _inkubátor_, míg otthonszülésnél, ha elakad a gyerek a szülúcsatronában, csak az ima marad, hogy a rohamkocsi a dugóban is odaér négy perc alatt. Négy perc, és utána visszafordíthatatlan agykárosodás lehet a vége.

...és mégegy mulatságosan okos neves filozófus megnyilatkozott anno:

Otthonszülésellenesen:

https://youtu.be/SFGDzHAeTrE?t..

Tehát azt mondja ő hogy hülyeség, főleg férfiaknak :) !

Pihent elme. Zseniális!

Egyetértek veled Puzsér, nem mintha ez valamit is számítana neked. Disznóság, amit vele műveltek, művelnek.

Egy valamiben még se. Nevezd inkább, nőmnek, vagy illendőbb lenne barátnőmnek, mert egy kicsit idős már ahhoz, hogy úgy írj róla, hogy a "csajom."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés