Szolidaritás

Kiállt a székely zászló mellett az MSZP elnöke

2018. január 12. 19:58

„Felelős politikus nem beszélhet Európában kisebbségek fellógatásáról következmények nélkül. Mihai Tudose-nak nincs helye többé az európai közéletben” – olvasható Molnár Gyula közleményében.

Magyarország és Románia is ugyanannak a közösségnek, az Európai Uniónak a tagja, amely többek között azért jött létre, hogy a Mihai Tudose gondolataihoz hasonlók ne nyerhessenek ismét teret Európában. Mihai Tudose hátat fordított a közös értékeinknek és szavai minden magyart, minden európait megsértettek” – olvasható Molnár Gyulának, az MSZP elnökének a párt honlapján közzétett állásfoglalásában. „Felelős politikus nem beszélhet Európában kisebbségek fellógatásáról következmények nélkül. Mihai Tudose-nak nincs helye többé az európai közéletben” – írja Molnár, szolidaritása jeleként pedig egy képet mellékelt közleményéhez, amelyen kezében a székely zászlóval látható a pártelnök.

Mint arról a Mandiner is beszámolt, Mihai Tudose román miniszterelnök egy interjúban a székely zászló használatával kapcsolatban a következőt nyilatkozta: „világossá tettem, hogy ha az a zászló lobogni fog a szélben, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is”.

(Fotó: MSZP)

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/123532

Ajánljuk még a témában