Ha a DK kormányra kerül, elveszik a határon túliak szavazati jogát

2018. január 11. 13:05

A Demokratikus Koalíció szóvivője szerint a kormány másfél milliárd forintot költött határon túli propagandára. Gréczy Zsolt azt is leszögezte: a DK nem fogadja el az ÁSZ által rájuk kirótt bírságot, egyetlen fillért sem fizetnek be.

A Demokratikus Koalíció szóvivője szerint a kormány újabb másfél milliárd forintot költött határon túli propagandára azzal, hogy egy erdélyi „fantomszervezetet” támogat. Gréczy Zsolt csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a „fantomszervezet” – sajtóhír szerint az Erdélyi Médiatér Egyesület – a hagyományos erdélyi magyar sajtót megkerülve fog a Fidesz mellett kampányolni.

A miniszterelnök a Magyarországon élők feje fölött, a határainkon kívül akarja megszavaztatni, hogy mi történjen a határainkon belül, ez pedig a magyar adófizetők nyílt elárulása – jelentette ki. Amennyiben a DK és a Szolidaritás szövetsége kerül kormányra, el fogják venni a határon túli magyarok szavazati jogát, mert csak azé lehet a döntés, aki viseli is annak következményét – hangsúlyozta korábban már többször is megfogalmazott álláspontjukat.  Egy kérdésre válaszolva hangsúlyozta, a DK nem fogadja el az Állami Számvevőszék által rájuk kirótt bírságot, és abból egyetlen fillért sem fizetnek be.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/123474