Leválthatja-e az új magyar úszógeneráció a régit?

2017. december 31. 9:42

Bucsy Levente
Magyar Nemzet
Ez a generáció tehát bizony megütheti azt a szintet, mint a »kis« Katinkáéké, és ha az Iron Lady valóban folytatja a tokiói olimpiáig, még az is előfordulhat, hogy a legsikeresebb ötkarikás úszószereplésünk lesz a 2020-as. Boldog új éveket!

„Igen enyhe kifejezés, hogy megfeleltek a netánjai ifi-Eb-n, a négy egyéni és két váltószámban aranyérmes Késely Ajna vezérletével 11 elsőség, 8 második hely és 2 harmadik a mérleg – ismét minden idők legjobb szereplése –, s kisvártatva Németh Nándor tagja volt a felnőtt-vb-n bronzérmes 4×100-as gyorsváltónak, Milák Kristóf pedig a világ idei legjobb úszója, Caeleb Dressel mögött a második helyen csapott falhoz 100 pillangón, vagyis gyengébbik számában. Emlékeztetőül: a 2005-ös ifi-Eb hősei közül senki nem állt dobogóra a következő évi hazai felnőtt-Eb-n.

A számok is összehasonlíthatóak – annak ellenére is, hogy Gyurta Dániel olimpiai ezüstérmesként is túl fiatal volt a 2005-ös junior Európa-bajnoksághoz –, mert bár csak az utóbbi években értékelődött fel igazán az utánpótlás-korosztály nemzetközi versenyeztetése, a tizenkét évvel ezelőtti viadalon ugyanúgy huszonegyen versenyeztek, mint idén Izraelben.

Ez a generáció tehát bizony megütheti azt a szintet, mint a »kis« Katinkáéké, és ha az Iron Lady valóban folytatja a tokiói olimpiáig, még az is előfordulhat, hogy a legsikeresebb ötkarikás úszószereplésünk lesz a 2020-as. Boldog új éveket!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés