Trump: Nem lesz barátságos megoldás az észak-koreai problémára

2017. december 28. 19:46
Kína többször is adott nyersolajat Észak-Koreának Dél-Korea legnagyobb napilapja szerint. Donald Trump azonnal reagált a hírre.

Az amerikai elnök Twitter-bejegyzésben nehezményezte csütörtökön, hogy Kína állítólag nyersolajat adott Észak-Koreának. „Ha ez így folytatódik, soha nem lesz barátságos megoldás az észak-koreai problémára” – fogalmazott Donald Trump. Leszögezte, hogy Kínát „rajtakapták”, és csalódottságát fejezte ki, mert Peking lehetővé tette nyersolaj Észak-Koreába szállítását. 

Dél-Korea egyik legnagyobb napilapja, a Csoszun Ilbo – amely naponta több mint másfélmillió példányban fogy el – meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt adta hírül, hogy kínai tankerhajók október óta mintegy harminc alkalommal a nyílt tengeren nyersolajat adtak át észak-koreai hajóknak. A kínai külügyminisztérium cáfolta, hogy ne tartaná tiszteletben az ENSZ Észak-Korea ellen hozott szankcióit, s a pekingi külügyi szóvivő még szerdán azt közölte, hogy a tárcának nincsenek információi a dél-koreai lapban megjelentekről. A szóvivőnő megismételte: Kína szigorúan betartja az Észak-Koreával szemben foganatosított kereskedelmi korlátozásokat.

(MTI)

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés