Szex-szerződés: így védi Svédország a szocialista erkölcsöket

2017. december 22. 10:02

Képzeljük a szemünk elé, hogy az egymást megkívánó felek még gyorsan előkapják a formanyomtatványokat, itt írd alá, te is, gyorsan, két példányban... rendkívül életszerű, s bizonyára fokozza a felszabadultságot. Ehhez igazán az új puritanizmust képviselő, szocialista erkölcsöt védő svéd kormány kellett.

A svédeknél eddig is intenzív koncentrációban tört fel a hülyeség, és ők azok, akik erre még büszkék is. Nemileg semleges óvodák, átlátható titkosszolgálat, automatikusan kiadott letelepedési engedély a szíriai menekülteknek, amit még hirdetnek is a terroristák legnagyobb örömére, az ellenséges katonák lelövésének megtiltása emberi jogaik okán – és még sorolhatnánk. A minap épp egy professzor egyetemi tantárgyának tartalmába pofázott bele egy állami bizottság, ami mérlegen méri, elég női szerző van-e a tanrendben. 

Erre most előáll Svédország dicsőséges baloldali kormánya azzal az ötlettel, hogy mielőtt ágyba bújnak az állampolgárok egymással (remélem, elég semleges a nyelvezet, se nemet, se számot nem írtam, bár azt hiszem, a férfi-női kapcsolatok inspirálták a szocdemeket), írott avagy szóbeli szerződést kell kötniük a beleegyezésről, különben potenciális nemi erőszakról van szó. Gondolom, ha ilyesmi történne, nem a női felet perelnék be az egyenlőség, emancipáció és esélyegyenlőség nevében. 

A szabályozást a metoo-kampány inspirálta, meg az, hogy Svédországban rendszeresek a durva nemi erőszakok – az olvasó fantáziájára bízom, hogy ezeket mekkora számban követik el szőke, kék szemű, több generációra visszamenőleg svéd pedigrével rendelkező lakosok, vagy akárcsak európaiak. Képzelem, hogy a nemi erőszakra készülő illető majd pont emiatt gondolja meg magát, miközben amúgy is sok évet kéne börtönbe töltenie. És tuti nem jut eszébe, hogy áldozatával erőszakkal aláírasson egy ilyen papírt. Például ez az illető.

Olvassa el ezt is: Szexbürokrácia: liberálisok a hálószobában

A metoo-kampány a svédeknél odáig fajult, hogy évtizedekkel ezelőtti ügyekben állnak elő folyamatosan nők, és rúgják ki miattuk a férfiakat a munkahelyeikről. Ahogy ez az egész metoo-működik mind Amerikában, mind főleg a svédeknél, az meglehetősen kommunista tempó: gyakorlatilag koncepciós perekhez hasonló boszorkányüldözésekkel van dolgunk. 

Ha egy határozottabb pasi egyszer odaszólt egy nőnek vagy a vállára tette a kezét (esetleg a fenekére), akkor az már nem csak egy úriember vagy – stílustól függően – kellemetlen fráter kényelmetlen közeledése, hanem rögtön nemi erőszak. Elévülési időn túl is. Oké, derüljön ki, mi történt, ítéljük el, de biztos érdemes kirúgatni mindenkit, akinek egyszer régen, nem most, hanem régen volt egy végiggondolatlan mozdulata? 

Egyébként meg: hallottak már belevaló svéd pasikról? Én úgy tudom, úgy hírlik, hogy arrafelé a nők másznak rá a pasikra, akkor is, ha egyébként marcona vikingnek néznek ki. A szerződéses intézkedés nyilván nem fogja elősegíteni a svéd férfitársadalom határozottabb közeledését a svéd nőtársadalomhoz. Minden más nemzet fiai viszont hamar megnyerhetik maguknak a svéd hölgyek tetszését – csak a svéd határokon kívül próbálkozzanak, hogy később ne pereljék be őket.

Szóval ez az egész a svéd szocialista jóléti társadalom unalmának elűzésére szolgáló hiszti. Nem több. Az biztos, hogy izgalmat sikerült a rendszerbe vinni, de ha tetszik a svédeknek, az ő dolguk...

Olvassa el ezt is: Metoo: elég volt a drámázásból!

Ide a rozsdás bökőt, hogy semmilyen változást nem fognak hozni az adminisztratív intézkedések, csak azt, hogy még idétlenebb lesz az ismerkedés a svédeknél. Mit visznek magukkal a randira majd az emberek? Beleegyezési formanyomtatványt? Mert ha per van, a szóbeli szerződést, mint tudjuk, elég nehéz bizonyítani. Két tanú nem kell? 

Képzeljük a szemünk elé, hogy az egymást megkívánó felek még gyorsan előkapják a formanyomtatványokat, itt írd alá, te is, gyorsan, két példányban... rendkívül életszerű. És gondolom, kiindulva a balos gondolkodásból, ezt minden egyes alkalommal meg kellene tennie egy szerelmes párnak vagy házaspárnak is, a frigy nem biankócsekk a házastársi kötelességre, létezik családon belüli erőszak is. Külön dossziét kell nyitni a hálószobában a bizonyos ideig nyilván megőrzendő szex-szerződéseknek, és gondolom nem most fogják csökkenteni az elévülési időt, tehát jó sok ideig kell tárolni majd a papírosokat. 

Olvassa el ezt is: Lepapíroznák a szexet Svédországban

Lehet, hogy a valóságtól teljesen elszakadt svéd szocdem kormány az amerikai egyetemekről lopta az ötletet, ott ugyanis néhol már van ilyen dolog, a University of Wyoming még a használandó kifejezésekre is ad javaslatot, a testbeszéd az nem elég. Ahogy Josie Appleton írta a City Journalon:

„A kortárs akadémiai közeget két bevett álláspont jellemzi a szexuális együttlétbe való beleegyezés kapcsán. Az egyik, hogy a beleegyezésnek egyértelműnek és kinyilvánítottnak kell lennie. Másodszor, hogy a beleegyezés mikéntjét tanítani kell. A »megerősítő beleegyezés« (affirmative consent) bajnokai szerint – akik az utóbbi időben  vetették meg lábukat az amerikai és európai egyetemeken – az intim együttlétbe való beleegyezés nem olyasvalami, ami két ember ügye, és amit néma gesztusok, pillantások, mozdulatok fejeznek ki. Hanem egyértelműen, szóban kifejezendő dolog, ami az erre kifejlesztett fogalmakkal lehet megtenni. Azaz a beleegyezés akkor él, ha olyan kifejezésekkel adtuk a másik fél tudtára, amit csak egy jogász érthet: »beleegyezem«; »igen, beleegyezünk, hogy szexelünk!« Esetenként még formanyomtatványok is rendelkezésre állnak, amelyeket alá kell írni. Sőt, még egy mobilalkalmazás is van rá, amelyben meg lehet jelölni, hogy kivel szeretnél szexuális kapcsolatba keveredni. Nyomj egy egyértelmű »igent«, és »a beleegyezés megerősítve«. Milyen romantikus!”

Ilyen baromságot, hogy szerződés a szexuális együttlétről, még a puritánabb társadalmak sem találtak ki. A régi korokban a maihoz képest meglehetősen szigorú nemi erkölcsöt nem felügyelték hatósági eszközökkel. Minden apróság állami szinten való szabályozása, büntetése: ez a progresszív paradicsom. Mindezt ráadásul a szabadság nevében. Olyan ez, mint mikor Kanadában megtiltják, hogy a tanárok megöleljék a diákot, csak mert valaha volt néhány pedofil közöttük. Ha egy jobboldali kormány találna ki ilyen baromságokat, akkor már rég arról szólna a balos kórus, hogy micsoda alkalmatlan eszközökkel avatkozik be a kabinet. Baloldalról viszont jöhet a dolog. Mintha az emberi bűnt ki lehetne irtani valaha is a büntetőjog eszközeivel. Nem lehet. 

Ehhez igazán az új puritanizmust képviselő, szocialista erkölcsű svéd kormány kellett. 

Olvassa el ezt is: Pew Research Center: Megháromszorozódhat Európa muszlim lakossága 2050-re

2050-re a Pew Research Center kutatása szerint Svédországban akár a 30 százalékot is meghaladhatja a bevándorló muszlimok aránya. Ha a kutatóközpont tudta volna, hogy a svédek épp ilyen szexszerződéses törvényt készülnek hozni, lehet még magasabbat jósolt volna. Az is lehet, hogy a muszlimoknál kétszer-háromszor annyi ilyen szerződés fog gyűlni a polcon a hitvesi ágy felett, és ez a demográfiai mutatókban is meg fog mutatkozni. 

Bye-bye, Svédország. Régóta kérdés, szabad ország vagy-e még. Önfeledt és felszabadult viszont biztos nem.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/122644

Ajánljuk még a témában