Nézzenek a füstfüggöny mögé!

2017. december 21. 10:08

Szájer József
Magyar Idők

Talán érdemes a bennünket ért hallatlan gyalázkodások és hazugságok mesterségesen és tudatosan keltett füstfüggönye mögé benézni, és ott olyasmit fognak látni, amiből mások is tanulhatnak.

„Ezt a rossz tendenciát vissza kell fordítani! Vissza kell szerezni az emberek szívét. A néppárt logójának közepén a szív van, a Fidesz az első demokratikus választásokon a Hallgass a szívedre! jelszóval indult. Sosem szabad feladni, hogy a jobboldal európai pártjai nem csupán racionális megoldásokat ajánlanak, de az emberek számára fontos értékek a nemzet, a család, a szeretet, a hit és a hűség pártja is.

Az Európai Néppárt, annak tagpártjai feladata a bizalom, a biztonság, a siker európai és nemzeti várainak az újraépítése. De ezt csak akkor tudja megcsinálni, ha maga is megújul. Az emberekre odafigyelő, új politikára van az Európai Néppártnak is szüksége. Az új politikát stabil fundamentumokra, hosszú évtizedek az emberekkel és a valósággal való kapcsolataink gazdag tapasztalataira tudja építeni. Meggyőződésem, hogy a sikeres, új európai politika csak sikeres nemzeti teljesítményeken alapulhat. Mi, magyarok, a válságból sikerrel kilábaló Magyarország ahelyett, hogy az európai baloldal pofozóbábujaként szolgál, úttörő gyakorlataival másoknak is példát mutathat. A kiküzdött, kikísérletezett magyar modell másoknak is segíthet az előrelépésben.

A munkaalapú társadalom, a folytonos függésben tartó segélyek helyett munkát adó politika, a válság terheinek igazságos elosztását célzó közteherviselés modellje, a rezsicsökkentés, a polgárokat az adósrabszolgaságból kiszabadító állami segítség, a gyermekvállalás és otthonteremtés kormányzati támogatása, a jövő eladósításának, felélésének a megállítása, a polgárokat nehéz és fontos ügyekben is folyton megkérdező nemzeti konzultáció, a szólás szabadságának polkorrekt tabuktól mentes garantálása, Európa erős nemzetekre építésének történelemben kipróbált eszméje, a nemzeti alkotmányos identitások védelme, a határok és a törvényesség határozott védelme, a közös európai polgári, nemzeti, keresztény hagyományok tisztelete a sikeres magyar politika építőkockái. A Nyugaton oly népszerű, gyakran gyarmati lenézéssel kísért, polkorrekt kioktatók megszokott testtartásával szemben mi nem kérjük senkitől azt, hogy minket másoljanak. Legfeljebb annyit mondunk csendesen, hogy talán érdemes a bennünket ért hallatlan gyalázkodások és hazugságok mesterségesen és tudatosan keltett füstfüggönye mögé benézni, és ott olyasmit fognak látni, amiből mások is tanulhatnak. Mi kitapostuk az utat. Nem állítjuk, hogy könnyű vagy vidám lett volna.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/122621