Tömegverekedés tört ki egy menekülttáborban Leszbosz szigetén

2017. december 20. 14:53

Afgánok és szírek verekedtek össze a Görögországhoz tartozó Leszbosz szigetének menekülttáborában, még a tábor sátrai is lángra kaptak.

Tucatnyian megsérültek egy menekültek között kirobbant, súlyos összetűzésben a görögországi Leszbosz szigetén lévő Moria menekülttáborban.

Tíz sérültet, köztük két várandós nőt és egy gyereket a helyi kórházba kellett szállítani – idézte a dpa német hírügynökség szerdán a Lesvosnews.gr helyi online lap híradását.

Egyelőre ismeretlen okokból került összetűzésbe egymással kedd este egy afgánokból és egy szírekből álló csoport. A menekülttábor több helyén lángra kaptak a sátrak, a tűzoltóság és a biztonsági rendőrség pedig nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, hogy ellenőrzés alá vonja a helyzetet.

Bár a görög kormány decemberben már több mint 1650 menekültet és bevándorlót a kontinensre szállított, a Leszbosz és Híosz szigetén lévő táborok továbbra is súlyosan túltelítettek.

A Moria táborban a hivatalos adatok szerint 5500-an élnek, holott csak 2330 fő számára van hely. Legtöbben már hónapok óta várnak menekültkérelmük elbírálására.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/122582