Válaszúthoz érkezett a KDNP

2017. december 16. 17:26
Reichert János
Magyar Nemzet

A KDNP választmánya előtt most nyílik alkalom, hogy bizonyítsa: igenis horgony, amely az örök erkölcsi értékekhez köti a kormányt.

„A KDNP választmánya előtt most nyílik alkalom, hogy bizonyítsa: igenis horgony, amely az örök erkölcsi értékekhez köti a kormányt. A pártban túlnyomó többséget alkotnak a hívő katolikusok, akik vállaltan követik a Szentszék társadalmi tanítását. Szent II. János Pál pápa a kommunizmus bukása után, az új kor hajnalán, az 1991-es Centesimus annus enciklikájában leszögezte: »A gazdasági rend és a gazdasági fejlődés egyik legfőbb akadálya a biztonság hiánya, amihez társul a közhatalom korrupciója, valamint a meg nem engedett vállalati tőkegyarapítás és profitszerzés, amelyek törvénytelen eljárásból vagy pusztán spekulációból származnak.«

A KDNP választmányának egyetlen tagja sem hiheti, hogy nincsen felelőssége a mostani kormányzati korrupció és antidemokratikus gyakorlat miatt. Ha átérzik Isten előtti felelősségüket, egyben méltók akarnak lenni nagy elődeikhez, a jogtalanul meghurcoltak mellett mindig kiálló Varga Lászlóhoz, a két antidemokratikus rendszer ellen is bátran szót emelő Barankovics Istvánhoz meg a többiekhez, akkor most kiállnak, és az igazság melletti küzdelmükhöz megerősítést adnak a KDNP vezetőinek és országgyűlési frakciójának.

A többi párténál gazdagabb, hosszabb múltja miatt a KDNP-nek van a legtöbb halottja. Az égi frakció mint erkölcsi felkiáltójel magasodik az utódok előtt. És a maiak közül senki sem hiheti, hogy odafönt rábólintanak a tomboló korrupcióra, a politikai versenytárs pártok hatósági vegzálására, a politikai hatalmat egyéni érdekeik kielégítésére felhasználó kormánytagokra meg képviselőkre, akiket megrészegített, kifordított önmagukból a hatalom kábítószere. A kereszténydemokratáknak ma is Varga László mutatja a jó irányt.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/122386