Nem áruló?

Gyurcsánnyal közös listát akar Karácsony

2017. december 13. 14:43

A közös ellenzéki lista harmadik helyét adná Gyurcsány Ferencnek Karácsony Gergely, az MSZP kvázi miniszterelnök-jelöltje, aki a Heti Válasznak nyilatkozva elmondta: nem tartja magát árulónak, valamint kormányfő-jelölti előválasztáson küzdene meg Vona Gáborral és Szél Bernadettel.

Nem tartja magát árulónak a zuglói polgármester, Karácsony Gergely, amiért az Együtt-Párbeszéd-szövetségből kihátrálva az MSZP-lista élére ugrott, mievl az Együttel nem volt megkötött szövetségük – Karácsony a csütörtökön megjelenő Heti Válasznak adott interjúban beszélt minderről.

A politikus a hétvége óta az MSZP miniszterelnök-jelöltjének tekinthető – még ha erről hivatalosan nem döntött is egyelőre a szocialisták kongresszusa. 

A Heti Válasznak Karácsony elismerte, hogy az MSZP-ből már hónapokkal ezelőtt megkínálták a miniszterelnök-jelöltség lehetőségével, s elmondása szerint akkor azért mondott nemet, mert nem akart részt venni „Botka László kicsinálásában”. Botka ugyanakkor szerinte hibát követett el, amikor nekiment Gyurcsánynak – Karácsony a DK-elnöknek adná a közös lista harmadik helyét.

Karácsony Gergely elárulta azt is: szíve szerint nem párttestületekre, hanem a választókra bízná, hogy kiválasszák Orbán kihívóját, s szerinte még van is idő egy kormányfő-jelölti előválasztásra, amin örömmel indulna Vona Gáborral és Szél Bernadettel szemben.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/122235

Ajánljuk még a témában