Nem áruló?

Gyurcsánnyal közös listát akar Karácsony

2017. december 13. 14:43
A közös ellenzéki lista harmadik helyét adná Gyurcsány Ferencnek Karácsony Gergely, az MSZP kvázi miniszterelnök-jelöltje, aki a Heti Válasznak nyilatkozva elmondta: nem tartja magát árulónak, valamint kormányfő-jelölti előválasztáson küzdene meg Vona Gáborral és Szél Bernadettel.

Nem tartja magát árulónak a zuglói polgármester, Karácsony Gergely, amiért az Együtt-Párbeszéd-szövetségből kihátrálva az MSZP-lista élére ugrott, mievl az Együttel nem volt megkötött szövetségük – Karácsony a csütörtökön megjelenő Heti Válasznak adott interjúban beszélt minderről.

A politikus a hétvége óta az MSZP miniszterelnök-jelöltjének tekinthető – még ha erről hivatalosan nem döntött is egyelőre a szocialisták kongresszusa. 

A Heti Válasznak Karácsony elismerte, hogy az MSZP-ből már hónapokkal ezelőtt megkínálták a miniszterelnök-jelöltség lehetőségével, s elmondása szerint akkor azért mondott nemet, mert nem akart részt venni „Botka László kicsinálásában”. Botka ugyanakkor szerinte hibát követett el, amikor nekiment Gyurcsánynak – Karácsony a DK-elnöknek adná a közös lista harmadik helyét.

Karácsony Gergely elárulta azt is: szíve szerint nem párttestületekre, hanem a választókra bízná, hogy kiválasszák Orbán kihívóját, s szerinte még van is idő egy kormányfő-jelölti előválasztásra, amin örömmel indulna Vona Gáborral és Szél Bernadettel szemben.

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Le fog csúszni pár Unicum, Gergő! Majd Szanyi kapitánnyal koccintotok.

Na, már Geri is a fidesz kottájából játszik:)

Nnnna.... Már semmin nem lepődöm meg. Jellembajnokok.

KariGerinek bejött a mértéktelen unicumozás, nem tud lejönni róla.

Ennyit az új, hiteles erről.

Tényleg hitelesek, nagyon szeretik a hitelt, amit ők vesznek fel, s más fizet helyettük.

Viszont általában élünk a magunk kis szűk körében, s többnyire fogalmunk sincs, hogyan gondolkodnak mások, kinek mi a sérelme, ha van.

Szerintem ez egy agyrém és mindig megalapozott pesszimizmusom ellenére is reménykedem, h. majd elegen osztják ezt a véleményt 2018 tavaszán ahhoz, h. a privatizatőrök ezen mindenre elszánt karácsonyi mikulás csapata többé ne kerülhessen döntési és osztogatási pozícióba.

Milyen szépen összehozná a régi baloldal pártjait, a régi szoci figurákat, ha azok őt támogatják.

Nem rétek egyet. Ferit anno komolyan lehetett venni, illetve a Fidesz részéről anno 2006-ban komolyabban kellett volna venni.

Ma már csak egy bohóc, aki a kétes hírnevével házal. Nem lehet komolyan venni, szerintem még a rá szavazók sem veszik őt komolyan. A DK szavazóinak szerintem az tetszik, hogy jól odamond Orbánnak, de senki nem gondolja azt, hogy reális az esélye annak, hogy kormányfő lesz belőle valaha, azok után, amit tett.

Egyébként nem tudom, kinek tűnik fel, hogy ugye Karácsony eddig az establishment ellen volt, és mindig gondosan ügyelt ara, hogy megkülönböztethető legye a régi baloldaltól. Most meg hirtelen egyszerre az élükre állt.

Elvtelen választási matekos. Veszélyes lehet.

Válaszok:
hátakkor | 2017. december 14. 10:36

Itt nem csak az egyéni képességekről van szó, hanem a közösség megítéléséről is. Feri egyszer már vezetett kormányt, és nem igazán büszkélkedhet kormányzása eredményeivel. Ő maga sem szokta emlegetni ezt a kb 5 éves időszakot, mert nincs mire büszkének lennie. Nem arról van szó, hogy a kormány és ellenzéke másképp ítéli meg kormányzása idejét, hanem arról, hogy Feri szinte semmit nem mond erről az időszakról. Ha felhozzák, legtöbbször hallgat, vagy inkább csak terel.

De ha csak az egyéni képességekre próbáljuk szorítani a dolgot, egy dolog előadásokat tartani a színpadon, kormányozni más képességekkel lehet csak. És akármilyen rosszak is a külső körülmények, egy idő után akkor is muszáj eredményeket produkálni, hiszen azért lettél megválasztva, hogy valahogy úrrá legyél a körülményeken.

És Feri nem volt képes úrrá lenni azon a káoszon, amit részben ő teremtett. Normális ember nem akarhatja, hogy ez az ember ilyen múlttal a háta mögött még egyszer kormányfő legyen, hátha ezúttal jobban sikerül, bármennyire is nem szereti Orbánt.

Már bocs, de akármilyen főpolgármester volt Demszky, az ő hátán csattogott a Kádár-kolbász, akkor az volt a "nemzet oldala". A fényképről történő utólagos kiretusálás sztálini gondolkodásra vall...

Orbán sem fogott össze Torgyánnal soha.

Melyik csatorna adja a pénteki tüntetést? Az M1?

Lehet , hogy a szemkilövető nem nagyon bízik az ügynökökben. Nem lehetetlen.

Szerintem is. Feri esetében nem arról van szó, hogy egyszer füllentésen kapták, hanem arról, hogy a kormányzásának mérlege egy rakás csődtömeg, ÉS még hazugságon is rajtakapták. Ez alapján hogyan lehetne őt komolyan venni? Veszélyt jelent ő a Fideszre? Nem hinném. A saját politikai oldalára jelent veszélyt.

Egyébként a pszichopaták ilyenek. Sokakat át tudnak verni, főleg az intelligensebb fajták, mert megnyerőek, határozottnak tűnnek, jó a rábeszélő képességük. De nem tudnak hosszú időn keresztül érvényesülni egy adott helyen, mert a reputációjuk egy idő után annyira megromlik, hogy kénytelenek máshová átmenni.

Talán érdekházasságról lehet szó. Kérdés, hogy az Apró családnak miféle érdeke fűződik ahhoz, hogy egy igazi empátiára képtelen pszichopatával hosszú távú szövetséget kössön. Ki tudja.

Talán a diagnózisom nem jó. :) Talán nem akarnak botrányt emiatt.

Pí-Ha!

Hát én ezt már nem bírom lekövetni.
Szédülök.

Ezek tényleg ennyire hülyék?

1. Fegyenc már megmondta , hogy Karácsony nem alkalmas a "DK" számára közös miniszterelnök jelöltnek .
2. Az MSZP többször jelezte , hogy Vona nem jön szóba . Most akkor Karácsony vagy az MSZP fogja a másikat lebaltázni ?
3.. Ez az előválasztás-ötlet Vona , Karácsony és Szél között pedig azonnal felszínre hozná , hogy ez az egész "összefogás" ötlet kivitelezhetetlen : három külön párt , három külön program , három külön személyes elképzelés . Bármelyiket választanák meg , azonnal képviselné a SAJÁT álláspontját ; vagy azt hazudná , hogy a másik két pártot is képviseli . Tudathasadás...
4. A kampányban a kormányoldal emberei szembesítenék az "összefogás" miniszterelnök jelöltjét a másik két párt általa sem helyeselt elgondolásaival , illetve hozzá sem tudna szólni , mert nem az ő nézete...
5.. Már az egész kampány alatt folyamatosan kibukna , "összefogás" nem tisztázott alapvető kérdéseket .
6. A szakpolitika vitákban melyik párt szólna hozzá ? A három párt képviselői egymással is vitázva , saját magukat lepleznék le a választók előtt .
7. Így még a Momentum , az Együtt , és más kis pártocskák is hitelesebbek lennének az "összefogás" pártjainál .

Ó, hát senki nem érti az iróniát?

Ezt a Megyó-Fodor klónbébít Feri úgy megpuccsolja, hogy már előre érzi mi a faszért ment az mszp lista élére.

A techikai koalició feltalálója holnap felkéri Zazrit az mszp lista negyedik helyére. Tíz rugót már elutalt a diktatúra elnyomott pártjának számlájára. Mikroadomány..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés