Tüntetés

Utcai felvonulásra szólítja híveit a Jobbik

2017. december 11. 14:02

Fáklyás felvonulást szervez péntekre a Jobbik – közölte a Magyar Nemzet.

Tüntetéssel reagál a Jobbik arra, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) összesen 660 millió forintot vonna el a párttól, kétségessé téve ezzel indulásukat a jövő tavaszi választáson – közölte hétfőn a Magyar Nemzet.

Vona Gábor pártelnök néhány nappal ezelőtt úgy fogalmazott, hogy „nem zárja ki” a tüntetés lehetőségét, az Országgyűlés hétfői ülésnapján viszont bejelentette, hogy pénteken délután öt órakor Budapesten fáklyás felvonulást tartanak. A pártelnök biztos abban, hogy a kormánypártok „provokátorokat fognak odaküldeni”, de ez nem akadályozhatja meg „békés, figyelemfelhívó” demonstrációjukat.

A Jobbik elnöke napirend előtti felszólalásában megismételte, hogy az ÁSZ pártja elleni „támadása” Európában „példátlan eljárás”. Úgy fogalmazott: „Orbán Viktor, a korrupt zsarnok, négy hónappal a választások előtt az ellenzék legerősebb pártját, az egyedüli kormányváltó erőt megpróbálja tönkre tenni, eltakarítani, megsemmisíteni, ezzel a demokrácia redőnyét lehúzni, és végre hőn áhított álmát elérni: Magyarországon de facto a diktatúrát megvalósítani.” A kormánypárti képviselőkön keresztül azt üzenete Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy „vonja vissza” az ÁSZ-eljárást, „így fog jobban járni”. Azt is leszögezte, hogy biztos a Jobbik jövő tavaszi győzelmében – írják.

A kormány nevében felszólaló Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára viszontválaszában leszögezte, hogy „a törvényeket mindenkinek be kell tartania”. Szerinte a Jobbik „rendkívül csúnya korrupciós botrányba” keveredett, amikor „összegabalyodtak egy oligarchával”. Nem mondta ki, de Simicska Lajosra gondolt, aki az ÁSZ-eljárás indokául szolgáló plakátkampányhoz biztosította a Jobbiknak a plakáthelyeket – közölte a lap.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/122095