Hét dísz a ballib karácsonyfára

2017. december 9. 14:34

Galló Béla
Mozgástér

Súlyos tévedés az impotenciátok miatt másokat kárhoztatni.

„Lehet persze szidni ezt az egyfordulós rendszert, de tetszettetek volna úgy politizálni, hogy kétfordulós szisztéma legyen helyette. Nem tetszettetek, így aztán az a helyzet, hogy ezen a pályán kellene nyernetek.

Hadd aggassak a fátokra ehhez díszes függőként hét hasztalan jó tanácsot.

Egy. Súlyos tévedés az impotenciátok miatt másokat kárhoztatni. A politika az exigenciák művészete, copy right, by Kossuth Lajos. A lehetőségeket érzékelni kell, aztán élni velük. Ti ebben régóta nem jeleskedtek már, s a helyzetért 99 százalékban csupán magatokat okolhatjátok.  

Kettő. Kontra-produktívsápítozva »zsarnokinak«, »diktatórikusnak« titulálni a kormányt, noha kétségkívül krokodilkönnyek nélkül használja ki impotenciátokat. De még a legpuhább diktatúrában sem lehet a regnáló hatalmat nyilvánosan négybetűs szavakkal illetni, vagy ha igen, akkor nemhogy sajtóbirodalma, még civil ruhája se marad az illetőnek. Új barátotok, az üzletileg vérig sértődött Simicska Lajos talán mégse mártír. Állítólag okos férfiú, esze-híréhez képest most mégis roppant oktalanul alakítaná a tőle minden sors-ízében különböző Hodorkovszkijt, akit Putyin ennél kevesebbért is becsukatott (no, nem mintha ezt a javára írnánk).   

(...)

Hét. Szóval, ez így elég reménytelen.  Gondolkozzatok – ámbár nem muszáj.

Csak lesz valahogy. A választás után is felkel majd a Nap.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/122003