Te mire gondolsz, ha egy levágott disznóra azt írják, hogy Soros?

2017. december 8. 20:34

Diószegi-Horváth Nóra
Mérce

Az emberek egy része olyannyira magáévá tette a Fidesz által mantraszerűen sulykolt propagandát, hogy már viccet gyárt belőle.

„Végülis igen: egyszerű szimbólumról beszélünk: a disznót le kell vágni, a disznó mindig valami alantas, valami mocskos, sárban fetrengő lény, amit ugyan fel lehet falni, de ami maga is képes befalni bármit.

A Pócsnak küldött fotó ebből a szempontból bőven túlmutat önmagán. Amiből viccet gyártunk, az már a közkincs része (gondoljunk csak a politikai humor alapvető forrásaira).

Ha mindez már annyira beépült a közgondolkodásba, hogy egy egyszerű disznóvágáson bárki jó viccnek tartja, hogy egy halott állatra egy élő ember nevének megfeleltethető betűsort írjon – akkor tényleg óriási a baj. Mert mindez azt jelenti, hogy a kormány uszító politikája működik, hogy az emberek egy része olyannyira magáévá tette a Fidesz által mantraszerűen sulykolt propagandát, hogy már viccet gyárt belőle, és ezzel kvázi kanonizálja a hazugságokra épülő kampányszlogent. És ezen nincs mit nevetnünk. Mert innentől (ahogy az történt egyébként Dreyfus ügyében is) nincs olyan pont, ahol a két nézet találkozhat egymásal, a Sorost gyűlölők és a kampánynak nem bedőlők valósága végleg elszakad egymástól.

Az már csak a cinizmus teteje, hogy Pócs ezek után tagad bármiféle összefüggést – miért is ne tenné? Ugyan ki vonja ezért felelősségre?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/121978