A Jobbik latrinája

2017. december 5. 9:46

Nagy Ervin
Magyar Hírlap
Ma ott tartunk, hogy a Jobbik vezetői nem is próbálják leplezni azt, hogy ez tényleg nem az a párt, aminek látszik, aminek látszott valaha.

„Ma ott tartunk, hogy a Jobbik vezetői nem is próbálják leplezni azt, hogy ez tényleg nem az a párt, aminek látszik, aminek látszott valaha. Aki pedig egyenes gerinccel képviseli az alapítók által lefektetett, millióknak szimpatikus ideológiát – legyen bárhol az országban tag vagy vezető –, lelép erről a patkányok által ellepett hajóról. Ahogy az ismertebb politikusok közül csak ebben az évben Borbély Zsolt Attila, Gaudi-Nagy Tamás és most legutóbb Morvai Krisztina is. Utóbbi talán a leginkább szimbolikus és tanulságos történet számunkra.

Morvai egy következetes jogvédő, egy népszerű politikus, aki megalkuvás nélkül küzd lassan tíz éve a Jobbik színeiben a magyarság érdekeiért Brüsszelben. Voltaképp azt teszi, amit az eredeti Jobbik-alapvetésben olvasott, amikor csatlakozott. De hát a Jobbik már tényleg nem az a párt, aminek látszik… És mint kiderült, erről maga Morvai Krisztina fikarcnyit sem tehet, hisz több mint három éve (amióta ez az egész cukisodás, néppártosodás, aljasodás tart – azaz kiderült, aminek ki kellett derülnie) őt teljesen kihagyták minden stratégiai döntésből. 

És hogy visszafordítható-e a szekér, ahogy Novák Előd most még bizakodik benne? Szerintem nem. Szerintem ez a szekér elment. A játéknak vége, game over! Persze úgy, hogy a nemzeti radikális tábor közben nem illant csak úgy el, mint a Vona budijában terjengő bűz sem – sőt: tömegek várnak egy olyan pártra, amely a jobboldal szerves részeként, szuverén módon, önállóan, de partnerségben állna ki a kormánypártok mellett a nemzeti sorskérdésekben. Akár még noszogatná is a Fideszt a még erőteljesebb nemzeti érdekképviseletre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"mint a Vona budijában terjengő bűz sem " - ez aztán a polgári értékeket felvonultató újságírás. Ugyan miért tetszik aggódni annyira a Jobbikért? Ezek az említett szélsőségesek a sajátos "értékeikkel" szépen megtalálják helyüket a gazda akolmelegében, ahogy Ön is megtalálta a magáét.

Nekem úgy tűnik,az alapítók és a tagság egy része csak áprilist várja, Vona bukása után (nyilatkozta, hogy lemond, ha nem győznek) visszatér az eredeti szellemiséghez.
Kérdés, nem lesz-e már későn.

Nemcsak a kommentben, hanem a vele készített interjúban is.
Érdemes elolvasni.

Gaudi-Nagy Tamás kiábrándult a Jobbikból
http://magyaridok.hu/belfold/g..

Másik

https://hu-hu.facebook.com/gau..

Foglalkozzál a liberális pártoddal az SZDSZ-el. Ti vagytok Magyarország szégyene. Nem véletlen, hogy oda kerültetek ahova valók vagytok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés