Több százezernyi magyar ember csalódott a Jobbikban

2017. november 23. 12:43

Gaudi-Nagy Tamás
Magyar Idők
Nem is értem, még mi tartja némán volt képviselőtársaimat, miért nem csapnak az asztalra, hogy eddig és ne tovább!

„Úgy tűnik, a Jobbikra ebben már nem lehet számítani. Csalódott a pártban?

Abszolút, és ez keserves érzés. És persze nem csak én, hanem több százezernyi tisztességes magyar ember is csalódott, akik komolyan vették, hogy a tiszta új erő majd beteljesíti a radikális változás nemzeti programját. A változás jelenleg már valóban radikális, de nem nemzeti, hanem balliberális irányultságú, amit legvadabb álmomban sem tudtam volna elképzelni. Bár a pártnak tagja nem voltam, de Vona Gábor felkérésére vállaltam a képviselőséget, illetve 2010-ban az igazságügyiminiszter-jelöltjük voltam. 2010–2014 között a frakció legaktívabb tagja voltam, mindezt tettem a nemzet szolgálatában. Már a ciklus vége felé lehetett látni, hogy az a bizonyos nemzeti radikális program – amelynek kidolgozásában magam is részt vettem – már nem okoz olyan osztatlan sikert a párt vezetésének körében, mint korábban. Bár elismerték munkámat, de nem tudták racionálisan megindokolni, hogy miért nem támogatták európai parlamenti képviselői jelöltségemet, ahol pedig jól kamatoztathattam volna az Európa Tanács parlamenti közgyűlése tagjaként szerzett tapasztalataimat a magyarság érdekében. Aztán 2014 májusában a Pásztor Istvánt a földvédő tüntetésünkön ért atrocitás ürügyén közleményben határolódtak el tőlem. Nemrég végleg felmentettek az ellenem emiatt indult képtelen büntetőügyben. Azóta is töretlenül folytatom ügyvédi praxisomat, mellette pedig Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő jogi és politikai tanácsadója is vagyok. Félreértés ne essék, ez nem a sértődöttség hangja, ezek tények. Az az út, amin a nemzeti radikális szavazók 2010-ben és 2014-ben bejuttatták a Jobbikot az országgyűlésbe, nem az, amelyen a párt most jár.

Vona Gábor megtévesztette a szavazóit?

Sajnos ki kell mondani: most ez zajlik. Semmiképpen nem azt az értékrendet vállaló politikát követi, amire felhatalmazást kapott. Lehet Machiavelli útját követni, hogy szent cél a hatalom megszerzése, de ha ennek az az ára, hogy teljes a hitel- és a bizalomvesztés, teljes az értékek elengedése, feladása, és olyan jellegű a mozgás a politikai palettán, ami tűz és víz viszonyban áll a nemzeti radikális közösséggel. Ez vállalhatatlan irány.

Hol bicsaklott meg a párt?

Ennek két szakasza van. Az egyik a néppárti irány, ami racionális ötletnek tűnt arra, hogy nagyobb választói kört szólítsanak meg. Igaz, én már ezt a ritmust sem tudtam felvenni, de képes voltam belátni, hogy szükséges. Én onnan látom drasztikusan felgyorsultnak a történéseket, amikor Simicska Lajos az ominózus G-napja utáni közeledett a Jobbikhoz, és ez már nem a néppártosodás része. Az sem, hogy Medgyessy Pétertől kezdve Heller Ágnesen át a balliberális véleményosztók egy jelentős része már a Jobbikkal való szövetkezés szükségességéről beszél. Sőt, a minapi Spinoza Házban tartott megalázkodó szereplés Vona Gábor részéről minden határon túl ment, ahol büszkén vallotta be: »bizonyos értelemben úgy gondolom, hogy Orbán Viktor tőlem jobbra áll.« Hol van ez a Szent Koronára tett eskü szellemétől? Nem is értem, még mi tartja némán volt képviselőtársaimat, miért nem csapnak az asztalra, hogy eddig és ne tovább!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért ne hozták volna le?

Tamás! Nem kell itt patáliát csapni. Hagyni kell őket a kukába
masírozni, nem kár értük. A nemzeti radikalizmus felépíthető
újból, nullából.

Hát b+, ezeknek (G. Manci & co.) azt sem szabad elhinni, amit
kérdeznek.

Egy "Jobbikos néni" anno a Kossuth téren leköpte a vajdasági Pásztor nevü magyar politikust és Gaudi-Nagy rétor kiállt a köpködő néni "igaza" vagy mije mellett.

SilentBob alighanem erre a kiállásra reflektál ilyen torzan

(A köpködés asszem azért volt mert Pásztor valamelyik Seselj-nek vagy melyik szerbnek a pártját elhagyó most úgymond köpönyegét barátságossá átforgató szerb politikai alakulatvezérhez kötött valamilyen szövetségfélét)

Miért nem csapnak az asztalra? A parlamenti helyük védelme miatt.

Én nem csalódtam. Làttam amit làttam.

Nem Tunya szègyene ez..

Pontosan. Zazri felfuttatàsànak a cèlja a kétharmad kivédése volt. Erre kétharmad lett és a vörösök a bejutásért kuncsorognak.

Na helyes, a mandiner is megtalálta.

100%-ban egyet lehet érteni Gaudival.
És hát... őt nehéz, nagyon nehéz lenne valamiféle Fidesz-bérencnek beállítani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés