A nyugdíjasokkal szövetkezne a Jobbik

2017. november 10. 15:04
Hazát építő szövetséget ajánl a nyugdíjasoknak a Jobbik – mondta pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a párt veszprémi országgyűlési képviselőjelöltje.

A Jobbik egy hazát építő szövetséget szeretne létrehozni a nyugdíjas társadalommal – közölte pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a párt veszprémi országgyűlési képviselőjelöltje.

Varga-Damm Andrea azt mondta, hogy a kormánypártok és a kormány a nyugdíjasokat választási „automatáknak” tekintik, akikről azt gondolják, hogy egy-egy tízezer forintos utalvány miatt majd több szavazatot adnak le rájuk. Ha az érintettek az emberi méltósághoz illeszkedő, a megélhetést valóban biztosító nyugdíjat kapnának, akkor nem kellene prémiumokat és különböző utalványokat adni nekik – jelentette ki.

A képviselőjelölt azt mondta: szeretnék, ha a nyugdíjasok létrehoznának egy alulról szerveződő szakmai grémiumot, amelynek a Jobbik ezután minden kérdésben ki tudná kérni az álláspontját. A ma ismert, a „kormány által befolyásolt” nyugdíjas szervezetek gyakorlatilag „operettközösségek” – fogalmazott.

Kiemelte, jelenleg 850 ezren kapnak a megélhetéshez szükségesnél kevesebb nyugdíjat, miközben a nyugdíjas szegénység szinte súlyosabb probléma, mint a dolgozói. Varga-Damm Andrea azzal folytatta, hogy az elmúlt hét év törvénykezési „cunamija” és a bonyolulttá tett közigazgatás a nyugdíjas és idős társadalomra rótta a legnagyobb terheket. Elbizonytalanította őket, gyakorlatilag fogalmuk sincs, hogy hogyan intézhetnék az ügyeiket, ezért a Jobbik biztosítaná, hogy a jelenleg kötelező elektronikus eljárásokat papíron is le lehessen folytatni – mondta.

(MTI)

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Esetleg azoknak, akik dolgoznak, még ebben az életben szeretnének esetleg lakást, autót venni, gyereket vállalni, szóval az ilyen fajta társadalom peremén tengődő fehér hollóknak nem akar már valaki szövetséget ajánlani?

A hatalomért az ördöggel is, a kis nácik...

Csatornalé folyik a habzó szánkból...
Kössz, nem táncolunk.

A hét vicce :-)))))))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés