Callidus: Farizeusság, EU a neved

2017. október 30. 14:13

A halálbüntetés nem ördögtől való.

„Mindenekelőtt szeretném leszögezni, jómagam halálbüntetés párti vagyok és gyanítom, nem állok egyedül ezzel a szemlélettel még az unióban sem, de Magyarországon egészen biztosan. Nem gondolom, hogy minősített esetekben, tudatos, előre megfontolt szándékkal gyilkolókkal, vagy a mostanság divatos tömeggyilkosokkal szemben ne lehetne ugyanúgy eljárni, ahogyan ők jártak el ismerős, vagy ismeretlen ártatlan áldozataikkal. Valójában, ha ezeket a gyilkosokat villamosszékbe küldenék az európai társadalmak, vagy méreginjekcióra ítélnék őket, még mindig humánusabban járnának el, mint ahogyan az elkövetők sok esetben eljártak tettük megtételkor. A halálbüntetés tehát nem ördögtől való, számtalan érv szól mellette – mindenképpen több, mint ellene –, amelyeket egy korábbi, Kinek az élete című írásomban részletesen ki is fejtek.

Természetesen mindez elméleti kérdés, miután Magyarország az unióba lépésekor lemondott arról, hogy e végérvényes büntetés visszaállíthatóvá váljék.

Nem így Szaúd-Arábia, ahol elég hatékonyan működik a saría rendőrség, és ahol most épp hat iskolás kislány lefejezésére készülnek, mert azok tömeggyilkosságot követtek el fiúkkal táncoltak egy házibulin. A szomszédban lakó hívő lélek jelentette föl őket, majd egy év fogva tartás után bekövetkezhet a nyilvános kivégzés, mely köztudottan a szaúdiak egyik kedvenc időtöltése. Ezt követően a már fej nélküli tetemeket közszemlére teszik majd, nyilván a társadalom elvárásainak megfelelően, no meg a megszokás végett.

Zárójelben jegyzem meg, hogy Papp Réka Kinga immár elhíresült kérdésére, amely így hangzott: „És ha Európa iszlám lesz, akkor mi van?” a válaszom: ez. Akkor bizony ez van, meg sok minden más is, amik a női emancipációval, a liberalizmussal és a transznemű budikkal még csak köszönőviszonyban sincsenek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/119943