Útmutató fideszes szónokoknak

2017. október 29. 9:46

Lendvai Ildikó
Népszava
Az első szabály: mindenről Brüsszel jusson az eszetekbe. Brüsszelről is Brüsszel jusson az eszetekbe.

„Augusztus 20-a előtt a fél ország azon derült, hogy a kormány sorvezetőt adott a nagyköveteknek, a szájukba rágva, mit mondjanak az állami ünnepen. Valószínűleg gyengeelméjűnek nézték a saját kádereiket. Bár igaz, enélkül még a rutinos diplomatáknak is nehéz feladat lehetett volna Szent István legfőbb ellenfelének Koppány helyett Soros Györgyöt kinevezni. Akit elég helytelenül egyelőre fel se négyeltek.

Az ünnepfelelősök most körültekintőbben jártak el. Nem lőtték el előre a puskaport, gondosan titkolták a nyilvánosság előtt az október 23-i sillabuszt. De hogy volt ilyen, azt a vak is látja. Valamennyi fideszes szónok ugyanazokat a paneleket használta: nem kellett sok szót vesztegetni a forradalomra, kötelező gyakorlat volt viszont a migráns-Brüsszel-Soros-féle ördögi hármasnak az elátkozása. Továbbá 1956 csak szerény előjátéka a 2010-es fülkeforradalomnak és a 2018-as nagy mérkőzésnek, amikor szintén Orbánnak kell győznie. Ennek a győzelemnek visszamenőleges hatálya lesz (miért, csak a törvényeknek lehet?), a pesti srácok utólag győzni fognak. Talán még Mindszenty is, de a kivégzett komcsik persze nem, az összezavarna mindent.

Nem is olyan nehéz rekonstruálni a központi útmutatást. Valahogy így hangozhatott:

»Drága kollégák, aki mandátumot akar jövőre, az ne beszéljen össze-vissza! Az a baloldal szokása, meg is nézhetik magukat. Tehát az első szabály: mindenről Brüsszel jusson az eszetekbe. Brüsszelről is Brüsszel jusson az eszetekbe. Ne kérdezz hülyeségeket, dehogy is Moszkva. Kit érdekel, hogy szovjet tankok jöttek! Tán ott voltál? Lehetett köztük néhány belga is. Na jó, ha ott okvetetlenkedik valami történelemtanár, akkor legfeljebb „uniós tankokat” említs! Az lehetne szovjet is meg EU-s is. Nem, ne Európát mondj, figyelj jobban: csakis Brüsszelt! Ezek a csökönyös magyarok az összes felmérés szerint még mindig Európa-pártiak. Nem tudom, mit kellene még a konok fejükbe verni. Muszáj lesz Árpival még néhány plakátkampányt csinálnunk.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sorvezető (soha nem létező) szoci állami vezetőknek:
- '56 a jobb szocializmust akarta
- fékek, ellensúlyok
- alkotmányos jogok (SZU említése nélkül, még valami bevillanna)
- emberi jogok _" _
- (szocialista) demokrácia
- megtévesztett tömegek
stb.

"gondosan titkolták a nyilvánosság előtt az október 23-i sillabuszt. De hogy volt ilyen, azt a vak is látja."

Lendvai Ildikó itt biztos a 2006. október 23.-án kilőtt szemű tüntetőre gondolt és közben könnyek potyogtak a szeméből, mert őnagysága egy érző lélek. 1990. előtt is az volt, amikor cenzúrázott.

Meghatódtam.

Gyermekkori emlékeket ébreszt bennem Ildi néni minden szava.

Felelevenednek azoka a vidám kéknyakkendős, vörösnyakkendős évek, olvasókönyveik, tele jótanáccsal, humoros, kacsintgatós bölcsességgel, ami igazi embert faragott belőlünk.

Ez a felejthetetlen, jellegzetes csacska-szociacska hanglejtés, ez a felülírhatatlan mozgalmár mondatszerkezet, ez a kedélyes moralizmus, ez az emelkedett erkölcs.... mekkora nemzetei kincs!!! Mit mondok nemzeti: az emberiség üveggyöngyszeme!!!

Lendvai Ildikó - mi lett volna a magyar ifjúság az elvtársnő jótékony útmutatásaid nélkül??!!

Úttörő becsszavamra ígérem: Bebalzsamozunk!

Majdan unokáinkkal üvegkoporsódhoz zarándokolva szavaljuk, hogy "A jelvény szép aranya megkopott, tagsági könyvem bizony régi már."

https://www.youtube.com/watch?..

Ami kimaradt az idézetből:

"A szállodai szobák ára országos szinten 19%-kal, Budapesten 37%-kal magasabb volt, mint egy évvel korábban."

Ez pedig azt jelenti, hogy a kevesebb létszámot az árbevétel növekedés többszörösen ellensúlyozta.

Ildi néni kezd szenilissé válni!
2006. október 23.-a mintha meg sem történt volna!
Acélos a cenzorka!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés