Meggagyisodik az egymillió forintos öltöny

2017. október 21. 12:43

Parti Nagy Lajos
Magyar Narancs
Ne legyen igazam, de jövőre az ellenzéknek sem az együtt-, sem a különműködése nem vezet kormányváltáshoz. Interjú.

„Mikor érte utoljára olyan nyelvi inger, amit felhasznált, beépített a saját munkáiba?

Így vagy úgy minden beépül, asszimilálódik. Nem szó szerint, én találttárgy-mondatokat ritkábban emeltem be, egyszerűbb volt kitalálni. A politikai, pláne a hivatalos, hatalmi beszédmód kincsesbányája annak a roncsolt, le- és fölépülő nyelvnek, amelyet, elsősorban prózában, szívesen használtam. De ezt is meguntam kicsit. Hosszú évek konszenzus van akörül, hogy a NER nyelve az egyre sötétebb, mára bizony mocskos propaganda eszközévé vált, a hatalom megtartásáért a legválogatottabb nyelvi disznóságokra képesek. Korábban a hatalom nyelve elfedett, becsomagolt gondolatokat – ha voltak, azért, ha nem voltak, azért. Gazdagabb, barokosabb nyelv volt, ha szörnyű is. Mostanság a Teljhatalom Rt.-nek nincs takargatnivalója, nyelve is lecsupaszodott a hatásos, primitív közlésekre és azok mantrázására. Az uszításra.

Magánemberként kiábrándult abból, hogy felkeljen ellenük?

Nehezen veszem tudomásul, hogy ez tartósan így lesz, rém tanácstalan vagyok. Minek rontsam azok hangulatát, akik ugyanazt gondolják, mint én? Ha kérdeznek, megmondom, hogy szerintem a helyzet eléggé reménytelen, sőt komoly. Ne legyen igazam, de jövőre az ellenzéknek sem az együtt-, sem a különműködése nem vezet kormányváltáshoz. Két-három éve is azt gondoltam, a nemzedékem megéri, hogy ebből az országból olyan ország legyen, amilyen lehetett volna. Most már nem gondolom, hogy megérjük. Nem is azon múlik, hogy az urak mikor repülnek smukkoktól dagadó zsebbel a Vérmező fölött, mint Kun Béla az Édes Annában. Hanem azon, mi jön utána. Mellesleg minek repülnének el? Amíg parlamentarizmus van, a legnagyobb ellenzéki pártként itt maradnak. Ha meg nincs, az régen rossz. Mindenkinek drukkolok, aki össze akarna fogni, de nem sok esélyt látok rá, hogy legális, európai keretek között egy ilyen súlyú törvényes bűnszövetkezet kibillenthető a helyéről.

Mihez kezd 2018-tól?

Pont ahhoz, amihez kezdve vagyok évek óta. Igyekszem a lehető legkevesebb felületen érintkezni evvel a rezsimmel. Nem zupálni be, nem fogadni be. Ülök és dolgozom, vannak gyerekeim, szerelmem, van egy teljes életem. Dolgom rengeteg van. Ez eddig sem volt agyonfinanszírozva, ezután sem lesz. Erről a világról írok, persze, mi másról? De hogy direkt közéletről írjak, ahhoz valami nagy, »világmegváltó« ötletemnek kéne támadnia. Ez a megváltatlan világ a maga létbüféivel jóval izgalmasabb.”

Az eredeti, teljes interjút a Magyar Narancs 2017. október 19-i számában találják.

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

" Igyekszem a lehető legkevesebb felületen érintkezni evvel a rezsimmel. Dolgom rengeteg van. Ez eddig sem volt agyonfinanszírozva, ezután sem lesz."
Érdekel valakit, a te felületeid?
Érdekel valakit, a te dolgaid?
Érdekel valakit, a te finanszírozásod?
Mi a ló.asz vagy te, ki a ló.ar vagy te, hogy egyáltalán tudni kellene rólad bármit is, hülye gyerek fa.szfej?
Híres vájár, 3 millió km-es autóbuszvezető, gyermeket kimentő tűzoltó, éjszakai szolgálatos orvos; katona a határvidéken, vagy micsoda...

Part Nagy ne aggódjon : a Megváltó már 2000 év óta itt van , s az idők végén leplezetlenül megjelenik , mindent helyreállítva . Még azt is , ami Parti Nagy látószögéből nézve "megváltatlan"...

Romokban az ellenzék

"egyértelműen erősödött, júliustól szeptemberig 24-ről 27 százalékra, most egyetlen hónap alatt 30 százalékra. A bővülés elsősorban az idős korosztályban figyelhető meg, a nyár közepe óta 60 év felettiek körében 17-ről 32 százalékra nőtt a kormánypárt támogatottsága – tehát minden harmadik nyugdíjas a Fidesz híve. Látványos a Fidesz fővárosi térnyerése is: az elmúlt negyed évben 22-ről 37 százalékra emelkedett az itteni táboruk."
http://www.zaveczresearch.hu/n..

Tudjuk, csak akkor van DEMOKRÁCIA, ha az MSZP-SZDSZ (vagy ezek utódpártjai) kormányoznak.
Ha viszont a Fidesz... akkor az "Teljhatalom Rt." és "bűnszövetkezet"

LOL. A ballibek v

Válaszok:
ThunderDan | 2017. október 21. 15:25

folyt:
A ballibek vergődését látni egy további plusz motiváció a Fidesz melletti szavazásra. :))))))

A helyzet úgy áll ugye, hogy akkor még a HírTV élőben közvetítette az eseményeket. És igen, békés embereknek is kilőtték a szemét, mint ahogyan riadt szemű turistákat is ütlegeltek a rendőrök. A védhetetlent véditek még most, 11 évvel később is.

Ez nagyképűség, semmi más.
Az fel sem merül benned, hogy te vagy kétbites és nem a világ, ami körülvesz?

Akkor már csak az a kérdés, hogy egyes vagy-e vagy egy nagy nulla.(Riposztnak kissé gyenge volt)

"Ne legyen igazam, de jövőre az ellenzéknek sem az együtt-, sem a különműködése nem vezet kormányváltáshoz."
Tehát alkalmatlanok, ezek szerint.

Akkor miért tetszenek ott ballib. oldalon minden nap azt harsogni, hogy kormányt kell váltani! Tegyük fel, hogy így van. De, tessék már megmondani, hogy miért? És főleg, kire?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés