Itt a teljes lista: Clinton őket hibáztatja a vereségéért

2017. október 17. 8:02
Clinton szerint sok fehér nő megengedte, hogy a férfiak mondják meg nekik, kire szavazzanak.

Hillary Clinton, a 2016-os amerikai elnökválasztás demokrata jelöltje vasárnap a CNN műsorvezetőjének, Fareed Zakariának adott interjút, melyben ismét kitért vereségének okaira. Ennek kapcsán a Newsweek összeszedte, Clinton eddig mi mindent és ki mindenkit tett felelőssé kudarcáért.

Clinton többször kijelentette, hogy vereségének egyik fő oka a szexizmus. Vasárnap elmondta, hogy a kampány során azért nem hangoztatta a nőjogok terén elért eredményeit, mert tartott attól, hogy ezt közönsége nem fogadná jól, memoárjában pedig azt írta, hogy a szexizmus és a nőgyűlölet segítette hatalomra Trumpot, ezt a „vérlázítóan szexista jelöltet”. Clinton külön kitér azokra a fehér nőkre, akik engedték, hogy a férfiak mondják meg nekik, kire szavazzanak.

Clinton Barack Obama volt elnököt is bírálja, mondván, sokat tehetett volna azzal, ha televíziós beszédben tájékoztatja az állampolgárokat az amerikai demokráciát érő orosz támadásról, így több amerikai ébredt volna rá a fenyegetésre. Bernie Sanderst azért vádolja, mely a demokrata előválasztások során maradandó károsodást ejtett az imidzsén, és megosztotta a Demokrata Pártot. James Comey, a CIA volt vezetőjének a felelőssége pedig abban áll Clinton szerint, hogy a választás előtt néhány nappal, október 28-én ismét megnyitotta a Clinton privát e-mailszerverével kapcsolatos vizsgálatot. „Ha a választás október 27-én tartják, most én lennék az elnök” – nyilatkozta Clinton. Jill Stein zöld párti elnökjelölt sem ússza meg a kritikát, aki szerinte több államban döntő módon osztotta meg a szavazatokat.

A volt elnökjelölt a médiát is támadja: szerinte a The New York Times túl nagy felületet adott az e-mailbotránynak, és a kábeltelevíziók is megnehezítették a dolgát. A választókat is hibáztatja, hogy túl könnyen bevették Trumpt kampánystílusát. „Hagyományos elnöki kampányt folytattam gondosan kidolgozott programmal, míg Trump egy valóságshow-szerű kampánnyal tüzelte az amerikaiak dühét” – véli. Clinton kampánycsapatának két tagja ugyanakkor állítja: Clinton őket is hibáztatta, amiért nem voltak képesek eljuttatni az üzenetet a választókhoz.

A felelősök között van természetesen Oroszország is, mely meghekkelte és kiszivárogtatta a Demokrata Nemzeti Bizottság e-mailjeit, Putyin pedig azért támogatta Trumpot, mert nem kedveli az erős nőket. Clinton támadja az elektori rendszert is, mely az ő szavazattöbbsége ellenére Trumpnak juttatta a győzelmet, és melyet szerinte el kell törölni. Clinton ugyanakkor belátja, hogy a kampány során nem kellett volna szánalmasnak nevezni Trump választóit, és privát szerverről küldözgetni e-maileket „hülyeség” volt.

 

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem meg Clintonné azért nem lett elnök, mert a
szavazás úgy alakult, ahogy. Persze lehet, hogy tévedek.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2017. október 17. 11:01

Nem veszi észre, milyen ironikus, hogy ha a "fehér nők" a saját véleményük szerint szavaznak, akkor "a férfiak mondják meg nekik, kire szavazzanak", de ha vita nélkül elfogadják, amit Clinton mond, akkor egyből önálló véleménnyel rendelkező, értelmes, gondolkodó emberekké válnak.

Tessekmondani, ha TE megmondod A noknek hogy mit engedjenek es mit ne, az mennyiben is jobb, mint ha a ferjuk mondja meg nekik kire szavazzanak?

hat mer a niggerek alapbol mind ra szavaztak.

Dehogynem, a választási kampányát végigkísérte ez a narratíva, egyik oka, hogy elvesztette a választást.
A liberálisok rasszisták, diszkriminálnak, csak jó a sajtójuk, ezért az ő rasszizmusuk a "fehér felsőbbrendűség" ellen szól, a diszkriminációjuk "pozitív diszkrimináció", ezért az jó, és támogatandó.
Ki is borult a bili, még a szavazások előtt volt egy később felkapott ottani cikk arról, hogy a Trump bázisát képző embereknek igen súlyos, és valós problémáik vannak (kilátástalanság, munkanélküliség, ebből következően megnövekvő alkoholizmus, öngyilkosság), erre a Demokrata párttól csak annyit kapnak, hogy "úgy kell nektek, legalább meglátjátok végre, mit jelent nem privilegizált helyzetben lenni"

Persze. De jó a sajtójuk, ezért megtehetik. (ezt nem fogja felkapni egyetlen mainstream médium sem)
Bízom benne, "most még".

Az pedig pláne érdekes, hogy azok a hibásak, akik felfedték az általa elkövetett -nem kicsi- hibákat.
Nem ö, aki elkövette azokat, hanem azok, akik ezt közzétették.
Ez azért nem akármi.
Milyen elnök lett volna ebböl a nöböl ezzel a hozzáállással????

Lássuk be, Clintonné selejtes jelölt volt.

"„Ha a választás október 27-én tartják, most én lennék az elnök” – nyilatkozta Clinton."

Ezt nem tudjuk. Azt tudjuk, hogy Trump most az elnök.

Valami nem stimmel a felsorolásban, az első helyre Önmagát kellett volna tegye, aki felelős a kudarcért....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés