A Csíki pénzügyi gondjairól ír a Magyar Nemzet

2017. október 12. 10:25

A Magyar Nemzet szerint nehéz helyzetbe került a Csíki Sör gyártója. A Csíki Sör szerint viszont csődközeli állapotról szó sincs.

Nem jött be a magyarországi terjeszkedés a Csíki Sörnek – értesült a Magyar Nemzet, amely a gyártó cég gazdasági kihívásairól származó értesüléseiről közölt cikket.

Frissítés: a Csíki Sör az alábbi helyreigazítást közölte lapunkkal a Magyar Nemzetben megjelent cikk nyomán.

„A Csíki Sör eladásai hónapról hónapra és évről évre nőnek. A márka az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar kisüzemi sörmárka. A nemrég indított házhozszállítási akciónk pedig teljes siker, több tízezer embert szolgáltunk ki egy hónap alatt. Új munkatársakat veszünk fel, bővítjük az autóparkunkat, új sörökkel jelenünk meg a piacon és folyamatosan bővítjük a piacunkat. 

A cikkben említett csődközeli állapotról szó sincs. A cikkben szereplő veszteség könyvelési kérdés, melynek oka egy 2016-os fejlesztés és beruházás egyes költségeinek elszámolása.  

Adófizetők pénze, állami támogatás, vagy állami hitel soha nem volt a Csíki Sörben és nem is lesz, ilyenről nem is tárgyalunk. Egyedüli segítség, amit kaptunk, az a jó szó és a magyar emberek kiállása mellettünk, melyet ezúton is köszönünk.

Tisztában vagyunk azzal, hogy munkánkkal és sikereinkkel sok ellenérdekeltet és irigyet szereztünk, a fenti cikk megjelenését is ennek tulajdonítjuk.”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/119071

Ajánljuk még a témában