Szentséges éj

Párbeszéd: Legyen munkaszüneti nap december 24-e!

2017. október 10. 12:12
A Párbeszéd Magyarországért törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy december 24-e is munkaszüneti nap legyen – olvasható Szabó Tímeának, a párt társelnökének sajtóközleményében. A párt szerint a munkaszüneti napok számának növelése életminőség-növekedést is jelent és egészségügyi hasznokkal jár.

A Párbeszéd Magyarországért törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy december 24-e is munkaszüneti nap legyen – olvasható Szabó Tímeának, a párt társelnökének sajtóközleményében. A Párbeszéd a javaslat benyújtásáról a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel is egyeztetett.

 A Párbeszéd úgy véli, hogy a társadalom részéről egyértelmű az igény: a választók szabad december 24-et szeretnének. Ezt támasztja alá a civilek által kezdeményezett népszavazás is, amelynek kiírásáért a szakszervezetek gyűjtik az aláírásokat. A Párbeszéd szerint azonban nem kell megvárni a népszavazás kiírását, helyette az Országgyűlés is pontot tehet az ügy végére. Ezért a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel történt egyeztetés után a párt benyújtja az erről szóló törvény javaslatot.

A Párbeszéd szerint a munkaszüneti napok számának növelése életminőség-növekedést is jelent és egészségügyi hasznokkal jár. Egy újabb ünnepnap, egy újabb lépés lehet a négy napos munkahét felé, amely a párt szerint a robotika és a technológia fejlődésével, idővel egyébként is elkerülhetetlenné fog válni.

(OS-MTI)

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

dec. 21., de aki azt mondta, hogy az év legsötétebb napja, kaphatott egy kis verést és pár évet ráadásul.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés