A konfliktus vége

Szijjártó: Magyarország helyreállítja nagyköveti jelenlétét Hollandiában

2017. szeptember 29. 13:40

A miniszterelnökök észtországi megbeszélésének megfelelően Magyarország helyreállítja nagyköveti szintű jelenlétét Hollandiában – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A miniszterelnökök észtországi megbeszélésének megfelelően Magyarország helyreállítja nagyköveti szintű jelenlétét Hollandiában – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-vel.

Az EU állam- és kormányfőinek tallinni csúcstalálkozóján Orbán Viktor miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy beszélt holland kollégájával, Mark Ruttéval, „le is zárták a két ország közötti konfliktust, kedvelik egymást tulajdonképpen, és egyetértenek nagyon sok kérdésben”. A kormányfő elmondta: a Hollandiába akkreditált magyar nagykövet visszatérhet Hágába.

Ezt követően a külügyminiszter közölte: arra utasította a hágai magyar nagykövetet, hogy szombaton térjen vissza állomáshelyére. Hollandia fontos partnere Magyarországnak, a két ország közötti együttműködés hatékony, ebbe a kapcsolatba azonban semmiképpen sem fér bele a másik ország és a terroristák közötti párhuzam – emlékeztetett Szijjártó Péter. Hozzátette: „örülünk annak, hogy ezt a holland kormány is belátta”.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/118423

Ajánljuk még a témában