James Martin: A homoszexuális embereknek nem kell tisztaságban élniük

2017. szeptember 22. 18:05
Katolikus Válasz
Katolikus Válasz
Róma egyelőre semmit nem lépett még, hogy a kommunikációs tanácsadójuk, Martin lelkipásztori-teológiai ámokfutását megfékezze.

„»Ahhoz, hogy egy tanítás valóban kötelező legyen, az kell, hogy azt Isten népe, a hívek, elfogadják. Vegyünk például egy olyat, mint a Mennybevétel. A Mennybevételt tehát kihirdették, és az emberek azt elfogadják. Elmennek a Mennybevétel ünnepére, hisznek a Mennybevételben, elfogadják azt. A tanítást, hogy az LMBT embereknek cölebszeknek kell lenniük egész életükben, nem fogadták el.« – mondja a felvételen Martin.

Minden házasságon kívüli szexuális cselekedet paráznaság, amelynek súlyosan bűnös volta Isten Szentírásba is foglalt kinyilatkoztatásából megismert igazság, ahogy a nemiségnek a Teremtő által rendelt célja (»férfinak és nőnek teremtette őket«, akik »lesznek egy testté«) úgyszintén. A homoszexualitást rendellenességként az Egyház a természettörvény alapján tanítja, a homoszexuális cselekedetek bűnös voltáról pedig a Szentírás is tanúskodik. A homoszexuális emberek tisztaságról való lemondása mindezeknek ellentmondana, és mint ilyen, egyetlen katolikus hívő sem dönthet ennek el-nem-fogadása mellett. (…)

Miközben Róma egyelőre semmit nem lépett még, hogy a kommunikációs tanácsadójuk, Martin lelkipásztori-teológiai ámokfutását megfékezze, szerencsére a katolikus hívek ellenállása erősödni látszik vele szemben az Egyesült Államokban. A napokban több katolikus rendezvény szervezősége is lemondta Martin korábbi meghívását arra, hogy beszédet tartson náluk. A beszédek lemondása mögött felháborodott hívek, jellemzően meghívott vagy fizető vendégek állnak. Mivel a felháborodás és tiltakozás annak köszönhető, hogy független katolikus médiumok előre tájékoztatják a híveket arról, hogy a látogatni és támogatni kívánt rendezvényükön Martin lesz a felszólaló díszvendég, Martin a beszédek lemondásáért e médiumokat okolja, önmagát lejáratókampányok áldozatának beállítva. Martint ugyanakkor nemrég Phildelphia érseke, és Robert Sarah bíboros is  komoly nyilvános kritikával illette.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ki hisz? Kérdezed. Például az édesanyád és az édesapád.

Ezt ugye viccnek szántad, így az esti órában.

Minden szabad nekem, de nem minden hasznos....
Kerüljétek az erkölcstelenséget! Minden bűn, amelyet az ember elkövet, a testén kívül van, de a kicsapongó a tulajdon teste ellen vét.
1 Kor 6, 12-20

Á, még ébren vagy? Hát persze, hogy rosszul. A szerelem, a szexualitás Isten ajándéka.
Még el is választhat az egyházi bíróság, ha nem teljesíted férji kötelességedet, és most nem a mosogatásra gondoltam! :)

Amit írtál az a krisnásoknál van. Múltkor már írtam, - valakinek.

Amit írtál az a krisnásoknál van. Múltkor már írtam, - valakinek.

Csak összefoglaltam Szent Pál szavaival azt, amit írtál. Az egészet nem akartam belinkelni.

Jól emlékszel.
Mi ebben az ellentmondás? Te csak úgy tudod szeretni a felebarátaidat, ha paráználkodsz velük? Férfi felebarátaid is vannak, ugye?

Meg nem köszönném, de ilyeneket sem írnék, mint te neki.

Emlékszel, hogy én is ezt írtam neked valamelyik nap? És eléggé jól viselted. Viseljétek el egymást szeretettel! Ef 4,2

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés