Gratula Haradinajnak

2017. szeptember 17. 18:22

J. Garai Béla
Vajdaság Ma

Az sem képzelhető el egy uniós tagságra komolyan pályázó országban, hogy egy polgármester, még ha magánemberként és a kocsmaasztal mellett is, pofonok kíséretében torokkitépéssel fenyegessen meg valakit, és a sértett fél feljelentésére az ügyészség ne reagáljon. Sőt, párttársai még védelmükbe is vegyék az erőszakos kádert.

„Az sem képzelhető el egy uniós tagságra komolyan pályázó országban, hogy egy polgármester, még ha magánemberként és a kocsmaasztal mellett is, pofonok kíséretében torokkitépéssel fenyegessen meg valakit, és a sértett fél feljelentésére az ügyészség ne reagáljon. Sőt, párttársai még védelmükbe is vegyék az erőszakos kádert. Képzeljünk el hasonló szituációt, mondjuk, Belgiumban. Vajon ott mennyi időre lenne szükség, hogy az illetőt a közfelháborodás miatt kipenderítsék hivatalából és kiiktassák a közéletből?

Valószínűleg nem kerülte el a brüsszeli illetékesek figyelmét az sem, hogy miközben Aleksandar Vučić elnök szarajevói látogatásán arról igyekszik meggyőzni vendéglátóit, hogy Szerbia igazi barátja Bosznia-Hercegovinának, tiszteleben tartja területi sérthetetlenségét, és s hogy teljes megbékélésre törekszik a bosnyákokkal, addig Milorad Dodik, a kisebbik boszniai entitás elnöke azt ismételgeti, hogy a Republika Srpska hamarosan Szerbiához fog tartozni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/117806

Ajánljuk még a témában