Lázár nélkül összeomlik az államigazgatás

2017. szeptember 12. 9:02

Vágó Gábor
Falra ment a parlament
Nekem nem komám a kancellária miniszter. Ám ha haza vonul fácánra vadászgatni négy évre, akkor Isten óvja Magyarországot.

„Nekem nem komám a kancellária miniszter. Ám ha haza vonul fácánra vadászgatni négy évre, akkor Isten óvja Magyarországot. Lázárt rühellik és félik a Fideszen belül, mert a fekáliát is kitapossa a dolgozóiból olyan munkatempót diktál. Nélküle a semmihez sem értő exfidelitasos osztályvezetőkkel teletűzdelt államigazgatás fél év alatt összeomlana.

Lázár nem egy szerethető politikus. A cinizmus mintapéldánya. Ahogy Taplós mondá: Úgy mosolyog, mint a macska, aki éppen bekapott egy kanárit. De neki köszönhető, hogy a velejéig korrupt, szakértelmet nélkülöző rendszer működik. Ha nem volna, a kormányzást imitálni sem tudná a Fidesz. Szétszednék egymást a különböző oligarchák által bérelt főosztályvezetők, mint a bolond gyerek a nápolyit. Pufimellényben rozéfröccsöt szörcsögve játszanák a House of Cards megye kettőt, csak közben működésképtelen lenne az ország.

Én nem értek egyet azzal, hogy minél rosszabb, annál jobb. Az országunk működése elsődleges. Egy kaotikus balos-jobbikos kormányzás is hatékonyabb lenne, mint a NER Lázár nélkül. Szóval vagy megnyeri az ellenzék 2018-at, vagy maradjon Lázár. Minden más lehetőséget a magyar állam sínyli meg.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vágó, hát nem eleve csődben van az ország?
Milyen összeomlás jöhet még?

"Lázárt rühellik és félik a Fideszen belül," -írja Vágó Gábor az árokásó.
Igen! Árokásó! Azt a látszatot akarja kelteni, hogy a kormányon belül ellentétek vannak és az egyik csoport vezetője Lázár János lenne. Valóban így van?

"De neki köszönhető, hogy a velejéig korrupt, szakértelmet nélkülöző rendszer működik." - állítja VG.

Ha igaz lenne az állítás, hogy a rendszerre a szakértelem hiánya jellemző, akkor akármilyen jó az első számú vezető az a rendszer működésképtelem. Az első számú vezető nem tud mindenütt ott lenni. A fordítottja viszont igaz. Ha a szakértő gárda szakértelme megfelelő, akkor a rendszer akkor is működik, ha az első számú vezető semmihez sem ért.
A korrupt jelző pedig manapság amolyan dzsóker szóhasználattá vált, amely mindent visz és minden helyettesíthető vele. Függetlenül attól, hogy nincsenek objektív bizonyítékok.

"Egy kaotikus balos-jobbikos kormányzás is hatékonyabb lenne, mint a NER Lázár nélkül. " - állítja VG.

A balos működésnek múltbeli története van. Megtapasztaltuk, hogy miképpen működik, mely működés eredménye a teljes csőd. A Jobbik még nem volt kormányon, de amit Vona vezetésével a Jobbik csinál abból kikövetkeztethetjük, hogy az eredmény ugyanaz lenne ami 2002-2010 időszakában volt.

Természetesen sok mindenen lehetne és kell is változtatni, de ezt csak lépésenként lehet megtenni. Fontos lenne a megfelelő szakmai képzés, a bürokrácia csökkentése, az ellenőrzés hatékonyságának a növelése, a döntési, végrehajtási mechanizmus javítása. Mindez nemcsak az államigazgatásra, közigazgatásra, hanem a parlamenti munkára is igaz. A jelenlegi ellenzék azonban mindennek a kerékkötője, nincs olyan amibe ne kötnének bele, ne hátráltatná a döntést és végrehajtást. Ezek közé tartozik Vágó Gábor is.

"Én nem értek egyet azzal, hogy minél rosszabb, annál jobb."

Én sem. Ezért nem szavazok semmilyen ellenzéki jelöltre.

Az egyetértéssel azért vigyázz, mert ha olvasni tudsz a sorok között, akkor észre fogod venni; semmi sem az aminek látszik.
Vágó Gábor ebben a műfajban eléggé profi.

Valóban érdekes és tanulságos Lázár arcmimikája. DE! Ha valaki kiismeri, akkor az arcáról le lehet olvasni a szavak mögött az érzelmet. Képletesen mondva; lehet tudni, hogy milyen kártyái vannak.

Nincs olyan választás, amikor bármely tetszőleges X pártra leadott szavazattal ne az Y pártra szavazók hímivarszervén lenne verve a csalán, feltéve persze X párt győzelmét. Ez nyilván fordítva is igaz. Én nem azért szavazok a Fideszre, hogy a tiéden legyen verve a csalán, hanem mert legjobb belátásom szerint ez a legvállalhatóbb döntés. Nyilván a te értékítéleted szerint meg a "demokratákra" történő szavazás az, esetleg a "cukisodókra". Helyes, tedd azt! És ha a te választottad nyer, én nem foglak azzal vádolni, hogy az enyémen vered a csalánt. Amint azt sem fogom mondani, hogy te nem voltál bolsevik vagy kommunista, csak támogattad őket.

Elég vad összehasonlítás... Persze ha a "demokrata" ellenzéket valaki Sztálinhoz vagy Pol Pothoz hasonlítja, vérig sértődnek az érintettek.

Vedjen meg teged a Vago Gabor!
No, de o sem ved senkit, hanem szethuzast szit. Belulrol probaljak rongalni a Fideszt. A sajat tehetetlenseguket ugy gyoznek le, hogy a kormanyzo parton belul probalnak balhet generalni. Nem fog menni, Vagokaim!

Ja. Ahogyan Simicska nelkul is osszeomlott!
Minden nap osszeomlik, legalabb einmal!

Kár lenne, ha Lázár visszavonulna vidékre. OV-t felmorzsolná a napi rutin, láthatóan akkor lesz újra régi önmaga, ha igazi kihivás előtt áll pl. az Uniós Parlamentben. Ezt a napi koordinatív munkát viszont L. kitünően elvégzi, ráadásul esze is van meg egy szarkasztikus humora és még frappánsan válaszolni is tud.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés