A civilek Amerikája

2017. szeptember 10. 9:35

Lukács Csaba
Magyar Nemzet
Bőven lenne mit eltanulni Amerikától. A civilek önzetlenek, odaadók, és megbíznak a profikban, akik irányítják őket.

„Egy reggel odaült az asztalunkhoz egy nő. Beszélgettünk, és egyszer csak megmutatta, hogy csövek lógnak ki belőle – mesterségesen táplálják, súlyos gyomorbaja van. A kezelőorvosa azt mondta, ne jöjjön a hurrikánhoz, mert veszélyes lehet az állapotára, de mindenáron itt akart lenni. Vagy írhatnék a kigyúrt, agyontetovált ötvenes férfiról, aki szabadságot vett ki, eljött Texasba, mindennap keményen végigdolgozta a napot, és amikor megkérdeztem, miért teszi, annyit válaszolt: mert szereti Jézust.

Szóval bőven lenne mit eltanulni Amerikától. A civilek önzetlenek, odaadók, és megbíznak a profikban, akik irányítják őket. Nem okoskodnak, nem keresik a kibúvókat, fegyelmezetten végrehajtják a rájuk szabott feladatot. Így hatékonyak is, és nagyon látványos, amit csinálnak. Munka közben végig jókedvűek, nyitottak és mosolygósak. Külön megható volt, mennyire fellelkesültek, amikor kiderült, hogy külföldről érkeztünk – nagyon hálásak voltak nekünk, hogy egy távoli országból odarepültünk segíteni. Lefotóztak minket, hogy hazatérve megmutassák a barátaiknak: külföldiek is tudnak az országot ért szerencsétlenségről. Biztos vagyok benne, hogy a barátaik is fenn vannak már régen az önkénteseket nyilvántartó listán, és csak arra várnak, hogy megcsörrenjen a telefonjuk: szükség van rájuk, indulhatnak ők is.

Hazaindulás előtt azon gondolkodtam: vajon egész Magyarországon mennyi önkéntest lehetne összeszedni ezeknek a mobil konyháknak az egyheti működtetésére?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az elmúlt években a hazai civilek is odatették magukat rendesen.
A fejlődés látványos.

Mindegy, ha szidni lehet úgy egyben az embereket.

"„Egy reggel odaült az asztalunkhoz egy nő. Beszélgettünk, és egyszer csak megmutatta, hogy csövek lógnak ki belőle – mesterségesen táplálják, súlyos gyomorbaja van."

Na ja! Odaült, mert nem tudta, hogy a Magyar Nemzet firkásza mellé ül. Amikor megtudta akkor gyorsan továbbállt.

Ha nem írta volna alá, nem ilyen kicsengése lenne a cikknek.

Pontosan. Az is civil segítség, ha valaki felhívja a 1353-at!

Csalódtam Lukács Csabában.
Kár volt ottmaradnia a Magyar Nemzetnél (melyet a családom évtizedek óta járat),kiforgatja ömagukból a tisztességeseket is az igazodási kényszer.
(P.s: Azt sem helyeslem, ami a közmédiában folyik.)

De milyenre? Hogy van egy segítőkész kisemberekből álló Amerika is! Hogy náluk a "társadalmi munka" nem kötelesség, hanem illendőség.
Hogy nálunk viszont nagy bajnak kell történnie ahhoz, hogy az emberek mozduljanak.
Hogy ezt a fajta civilséget kellene eltanulni az amcsiktól (és nem a fogyasztói társadalom ostobaságait, kíméletlenségét)!

Nem gondolod, hogy inkább a Magyar Idők, Origo, Ripost stb. alkalmazottai írnak parancsra? Egyébként is, ellenzéki lapban írogatni nem lehet olyan nagy biznisz, mint kormánypártiban benyalni.

A 1353 megbízható. Egyébként egyetértünk, én is személyes sértésként fogom fel Lukács megszólalását.

Pont, mint a Szerető Szabi.

Ahhoz azért hajlékonyabb gerinc kell, hogy a hatalmon lévővel mindig egyetértsek, minthogy kritizáljam.
Ja, de hát ez a benyalós fajta, úgy látszik, örök "emberi".
Mint az ideális beosztott:
"Én megmondom őszintén, hogy a Főnökkel értek egyet".

Jut még eszembe Liska Tibor, a zseniális közgazdász (a hetvenes évekből):
"Akinek esze van, az nem gondolkodik".

Cégünk alapelve, hogy a beosztottak szeressék a főnöküket !

Ez jó! (Meg a film is.)
És nem elég szeretni, mutatni is kell! (Nyalni, hízelegni stb.)
Én azért inkább maradok megrögzött másként gondolkodó.

én is tudom, hogy te is tudod, hogy kell érteni
de akkor a gyengébbek kedvéért:
én magamat szabad szellemű másként gondolkodónak tartom
és akár még ov-val egyetértenék

KÜLFÖLD
Kö­nyör­günk: Ne lő­je­tek az Irma hur­ri­kánra!
Az őrült­ség a neten ter­jed, 25 ezer flo­ri­dai lakos így akar "bosszút állni", és több mint két­szer annyian gon­dol­kod­nak rajta... A rend­őr­ség köz­le­mény­ben kéri őket, hogy ne te­gyék!
Hihetetlen dolog történt Floridában. Valakik kitalálták, hogy “ijesztgetésként” illetve “megelőző csapásként” az otthon tartott fegyvereikből golyózáport zúdítanak az egyre erősödő Irma hurrikánra.

E primitív “bosszú” ötlete rögtön elterjedt az interneten és

"ma délelőttig már 25 ezer helyi lakos jelezte, hogy részt fog venni az akcióban. 53 ezren pedig még gondolkodnak rajta, de szimpatizálnak az elképzeléssel – írta az RT.com"

A Pasco megye seriffje is tudomást szerzett a “hazafias” tervről és mindent megtesz azért, hogy lebeszélje az embereket. A Facebookra fel is töltötték az alábbi rajzot, amely világosan mutatja, hogy a hurrikán irányába kilőtt puskagolyókat az erősödő vihar egyszerűen visszaküldheti a föld felé.Ez pedig életveszélyes lehet, nem feltétlenül a harcias tüzelő, hanem egy teljesen vétlen és máshol tartózkodó embertársa számára.

Az elmúlt napokban voltak már hasonló, de talán nem ennyire őrült ötletek Floridában, kezdve azzal, hogy dobjunk égő fáklyákat Irma felé, egészen odáig, hogy ha több tízezer lakos egyszerre kapcsolja be a ventillátorát, azzal talán el lehet téríteni az útjából Irmát...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés