Kedves Ballib Ellenzék, Drága Civilek! Tüntessünk együtt!

2017. szeptember 8. 10:07

Stumpf András
Heti Válasz

Szóval drága baloldaliak, liberálisok, civilek! Lehet szervezni az óriási demonstrációt az ukrán nagykövetség előtt!

 
„Olyan ügy ez, amelyhez mindenféle ideológiai alapon lehet közelíteni. Akinek a nemzeti összetartozás fontos, annak úgy. Akinek a kisebbségi jogok, hát az sem lehet most csöndben. Akinek az oktatási jogok, hát az meg pláne nem.
 
Itt az idő, hogy mindazok, akik kiálltak a magyar kormány CEU-ügyi barbársága ellen (egyébként helyesen), bizonyítsák: az elvek számukra nem érdekcsomagolópapír-darabkák voltak akkor. Hogy azokat az elveket most is komolyan gondolják. 
 
Szóval drága baloldaliak, liberálisok, civilek! Lehet szervezni az óriási demonstrációt az ukrán nagykövetség előtt!
 
Az előjelek sajnos nem jók. A TASZ honlapján és Facebook-lapján egyelőre nyoma sincs az ügynek, az Amnesty International Magyarország a bahreini civilek brutális elnyomását meg a mianmari kormány szívtelenségét tartja nyitóoldalán, a Helsinki Bizottság az Auróra bezárását, az Eötvös Károly Intézet meg a Putyin-ellenes harcra koncentrál.
 
Ez most nem lesz elég. Ahogy az a Hont András-i megfejtés sem, hogy ezért is Orbán a hibás. Még egy undorító kijevi törvényért is. Mert túl jóban van az oroszokkal. Nem, ezért speciel nem Orbán a hibás, de még ha az ő Putyin-haverkodása miatt döntöttek is volna így az ukránok, nem pedig a saját orosz kisebbségük miatt, az sem lenne mentség a kijevi parlament bestiális eljárására.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/117409

Ajánljuk még a témában