Első napján Lenintől idézett az új orosz nagykövet

2017. szeptember 1. 8:05
„Semmi szükségünk hisztérikus kitörésekre” – citálta a kommunista forradalmárt Oroszország új amerikai nagykövete.

Az amerikai-orosz diplomáciai konfliktus legújabb fejleményeként csütörtökön megérkezett az Egyesült Államokba Anatolij Antonov, Oroszország új amerikai nagykövete – írja a Moscow Times. 

Washingtonba érkezve Antonov – aki korábban védelmi miniszterként is tevékenykedett – válaszolt az azzal kapcsolatos kérdésekre, miszerint az amerikai szövetségi állam felszólította Oroszországot, hogy teljesen zárja be San Franciscó-i konzulátusát.

A nagykövet úgy felelt, ebben a helyzetben „nagyon nyugodtan és profi módon kell eljárni”. Hozzátette, „elvtársaimmal együtt profi módon fogjuk teljesíteni a feladatunkat”.

„Hogy Lenint idézzem, semmi szükségünk hisztérikus kitörésekre” – válaszolt Antonov az orosz állami TASZSZ kérdéseire.

A diplomata helyesen idézte az orosz forradalmárt, Lenin mondata pontosan így szól: „semmi szükségünk hisztérikus kitörésekre. Amire szükségünk van, az a proletariátus vas hadosztályainak kimért lépései”.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"„elvtársaimmal együtt profi módon"

tendenciózus félrefordítás. Az orosz továris ugyanis nem kifejezetten elvtársat jelent, hanem bajtársat, szélesebb értelemben kollégát, harcostársat akár munkatársat is...

A SZU összeomlása az orosz Trianon. Néhány libsin kívül nem találsz olyan oroszt, aki örülne neki. A balosok a kommunisták a szovjetrendszert, a jobbosok, nemzetiek meg a szuperhatalmat, a megcsonkított országot siratják benne.

Már régóta sejtem, hogy te egy másik világban élsz, a valóságtól teljesen elszakadva...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés