Hungary Helps

Rétvári Bence a Szentszék külügyminiszterével találkozott Rómában

2017. augusztus 26. 19:58
Rómában találkozott Paul Richard Gallagher érsekkel, a Szentszék külügyminiszterével Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnap Rómában találkozott Paul Richard Gallagher érsekkel, a Szentszék külügyminiszterével, aki  elismerésre méltónak nevezte a Hungary Helps programot – közölte a tárca szombaton.

A közlemény szerint Rétvári Bence részletes tájékoztatást adott Magyarország Hungary Helps programjáról és az üldözött keresztények megsegítése érdekében végzett magyar tevékenységről. Külön kitértek a települési újjáépítésre Irakban és a humanitárius segítségekre Jordániában és Libanonban. Rétvári Bence elmondta, Magyarország anyagi erejét meghaladó módon is igyekszik támogatást adni oktatási, lakhatási, egészségügyi és más humanitárius célokra, illetve százas nagyságrendben biztosít ösztöndíjakat is – tették hozzá.

Az érsek külön elismerte, hogy a magyar kormány az üldözött területeken elő keresztények vezetőit személyesen is meghívta, illetve meglátogatta, hogy felnyissák az európaiak szemét a valós történésekre és a segítséget a helyi igényekhez igazítsák. A Szentszék külügyminisztere elismerésre méltónak nevezte a Hungary Helps programot és jó példának tartotta más országok számára is, mert visszaadja a reményt az otthonukat elhagyóknak, hogy szülőföldjükre visszatérve építsék újra a jövőjüket. Rétvári Bence személyesen is meghívta az érseket az októberi, üldözött keresztények megsegítésével kapcsolatos budapesti nemzetközi konzultációra – áll a közleményben.

(MTI)

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Magyarország anyagi erejét meghaladó módon is igyekszik támogatást adni oktatási, lakhatási, egészségügyi és más humanitárius célokra, illetve százas nagyságrendben biztosít ösztöndíjakat is – tették hozzá."

Ez vajon számszerűen mit jelenthet?

Mert az alábbi tételeket mellényzsebből fizeti Orbán:

- Fina VN 140 milliárd
- stadion program 200 millárd
- új Puskás szintén 200 milliárd.

és akkor a Mészároson keresztül az Orbán birodalomba átfolyatott vagyonról még nem beszéltünk.

No és?
Ki ez a Quasimodo?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés