Putyin-Trump

CNN: Trump egyik tanácsadója a kampány alatt találkozót akart szervezni Putyinnal

2017. augusztus 24. 12:15
Rick Dearborn, az amerikai elnök tanácsadója találkozót akart szervezni Vlagyimir Putyin orosz elnök és Donald Trump előválasztási stábjának képviselői között – állítja a CNN.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Donald Trump előválasztási stábjának képviselői közötti találkozót akart megszervezni tavaly Rick Dearborn, az amerikai elnök tanácsadója – közölte forrásaira hivatkozva csütörtökön a CNN amerikai hírtévé.

Az értesülés szerint tavaly júniusban Dearborn, aki jelenleg a Fehér Ház helyettes kabinetfőnöke, rövid levelet küldött erről kampánystáb tagjaihoz. Ez a e-mail most felkeltette a kampánystáb és Oroszország kapcsolatait vizsgáló kongresszusi bizottság tagjainak az érdeklődését.

West Virginia?

A CNN állítása szerint az elektronikus levélben Dearborn egy bizonyos férfira utal, aki „találkozót akart szervezni Trump magas rangú képviselői és Putyin között”. A levélben – hangsúlyozta a hírtévé – a férfi neve helyett „WV” kezdőbetűk szerepeltek. Az egyik forrás ezt Nyugat-Virginiaként (West Virginia) azonosította. „Nem tudni, hogy ki ez az ember, mit akart és Dearborn vajon kérésre cselekedett-e” – számolt be a CNN.

Az egyik forrás azt is közölte, hogy a levélben Dearborn kételyeinek adott hangot a találkozóval kapcsolatban. A CNN állítja, hogy Dearborn tevékeny szerepet vállalt Trump egyik külpolitikai kérdésekkel foglalkozó, tavaly áprilisban Washingtonban tartott előválasztási beszédének megszervezésében. Ezen a rendezvényen állítólag részt vett Szergej Kiszljak washingtoni orosz nagykövet is.

Nincs reagálás

A Fehér Ház nem reagált az ügyre. „Nem kívánunk olyan dokumentumokat kommentálni, amelyek feltehetően kiszivárogtatás útján kerültek a sajtóhoz” – mondta Sarah Huckabee Sanders szóvivő.

Korábban az amerikai tömegtájékoztatási eszközök arról számoltak be, hogy Trump egy másik tanácsadója, George Papadopoulos tett állítólag kísérletet arra, hogy megszervezze Putyin és Trump találkozóját a választások előtt.

(MTI)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na és ha igen, akkor mi van? Unalmas már ez a szar. A CNN egy moslékosvödör.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés