Bérunió

Vona: A Jobbik konzervatív párt

2017. augusztus 16. 16:42
A Jobbik se nem rasszista, se nem antiszemita, hanem konzervatív párt Vona Gábor szerint. A jobbikos pártelnök arra kérek minden embert, bármilyen párt szimpatizánsa is, támogassa a béruniós aláírási kampányt.

Az augusztus 20-án induló béruniós aláírásgyűjtési kampányhoz kérte – pártszimpátiától függetlenül – az emberek segítségét a Jobbik elnöke szerdai egri sajtótájékoztatóján.

„Történelmi pillanat, hogy az unió pecsétjével ellátva megvívhatjuk saját küzdelmünket” – mondta Vona Gábor. A pártelnök felháborítónak nevezte, hogy politikai ellenfeleik a bérunió ügyéből is pártpolitikát csinálnak. Vona Gábor leszögezte: ha az MSZP, vagy a Fidesz valamelyik uniós képviselője indította volna el ezt a kezdeményezést, ő mindenképp beállt volna mögé.

Bocsánat?

„Arra kérek minden embert, bármilyen párt szimpatizánsa is, támogassa a béruniós aláírási kampányt!” – mondta a pártelnök. Vona Gábor közölte: a Fidesz ma a polgári lét két legfontosabb elemét, a tudás szabadságát és az anyagi függetlenséget veszi el a társadalomtól. A bérunió a polgár anyagi függetlenségét adhatná vissza. Amíg az emberek egzisztenciális félelmek között élnek, nem lehet polgári társadalmat építeni – mondta a politikus.

Újságírói felvetésként elhangzott, hogy Vona Gábor a közelmúltban az egyik televízióban azt mondta, ha szükséges, bocsánatot kér azoktól a cigányoktól, akiket megsértett. A kérdés úgy szólt, mióta változott meg a véleménye. A pártelnök közölte, nem változott meg a cigányokkal kapcsolatos véleménye. A Jobbik se nem antiszemita, se nem rasszista párt – szögezte le.

Se nem rasszista, se nem antiszemita

Arra az újságírói megjegyzésre, hogy maga a pártelnök is beszélt korábban cigánybűnözésről, Vona Gábor úgy fogalmazott: a cigánybűnözést kriminológiai fogalomként értelmezte úgy, ahogy van női vagy fiatalkorú bűnözés, cigánybűnözés is van. Nem a fogalom a lényeg, hanem a jelenség – hangoztatta.

Szerinte az alapvető kérdés az, hogy milyen állapotban van a cigányság, és ki juttatta ebbe a helyzetbe. Úgy vélekedett: a Fidesz érdeke ebben az állapotban tartani a cigányságot, ellenkező esetben Farkas Flórián már régen börtönben ülne. Azoknak kellene a cigányságtól bocsánatot kérnie, akik ebbe a helyzetbe taszították őket – tette hozzá.

Vona Gábort szembesítették néhány jobbikos képviselő rasszistának mondható megjegyzésével, mire közölte, hogy mások olykor általa nem ismert nyilatkozatait nem kommentálja, és újfent hangsúlyozta: a Jobbik se nem rasszista, se nem antiszemita, hanem konzervatív párt.

(MTI)

Összesen 181 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Jobbik egy queer párt.

A Fidesz meg liberális pártként kezdte.

Forog az a köpönyeg nagyon könnyen...

Nincs olyan, hogy "bérpolitika". Van a minimálbér, meg van a jövedelemadó-rendszer, és egyik sem EU-s hatáskör, hanem tagállami.

Szánalmas látni az egykor karakteres Vona Simicska-rongybábúvá levését , politikai prostituáltként való Vona-glását...

Azt áruld el, hogy a bérunió hogyan valósítaná meg az egyenlő bérszintet?

A nyugati béreket csökkentik, a keletieket emelik, esetleg a kettő középarányosát veszik? És ki fogja a szabad piacon államilag diktálni a fizetéseket?

Ha jól megnézed, még országokon belül is vannak bérkülönbségek. A választások után már senki nem fog emlékezni erre a kis szösszenetre. Nem azért, mert rendben vannak a bérek, hanem azért, mert a megvalósítása nem olyan egyszerű, ahogyan azt Vona be akarja adni. Csak azok veszik be, akiket Vona az aluliskolázottságuk miatt kizárna a választásokból. Át kéne ezt gondolni.

Inkább viccpárt.
Zazri kb. most tart ott, mint Lúdas Mutyis a Clark Ádám téri vuduzásnál, amikor a köztársasági elnök jelöltjük Pityinger, meg a tesója a többi lumpennel rugtak szét OV-re hajazó hungarocell "szobrot".

"Nem voltam ott". Meg "nem értettünk hozzá"

Ahogy Zazri lóvá tette Kriszta asszonyát, úgy fogja G.Lajos lóvá tenni ezt az MLM ügynököt. Megalázó lehet, ahogy Ádám fiára tolta a projektet, de Zazrinak most nincs más.

„Történelmi pillanat, hogy az unió pecsétjével ellátva megvívhatjuk saját küzdelmünket” – mondta Vona Gábor. "

Remek!

Hirtelen az jut eszembe, amikor Fletó rohant valami verbális csatába, hogy "Klára, történelmi beszéd lesz!" Arra senki nem emlékezik, de egy másik beszéd majdnem történelmi lett, csak az idióta azóta sem érzékeli...

"A béruniós aláírásgyűjtése a Jobbiknak eredményes lesz, erre a magyar emberek jogos igénye a garancia.
Én személyszerint is, az első adandó alkalommal, az aláírók között leszek."

Az sem kevés.

A Valódi nemzeti konzultáció sem rajtad bukott el gondolom.
meg a minden havi egy vállalás, összesen 15, ami kettőig jutott. Emlékszel még arra a kettőre?
A Dóra értelmiségi holdudvarában is Te vagy az első?

A tesco dolgozók egy hétvégi sztrájkkal több bért fognak elérni, mint ez a cukifiú a semmire nem jó aláírásgyűjtésével.

Eddig Tunya nyalta be.

Vona!
Az egész elnökségnek, talán a tagságnak is, ÉLESEN el kellene véglegesen határolódni a kuruc infótól és a hasonló náci, rasszista,antiszemita médiától.

Pista bácsi szerint meg proletár párt.

Settenkedő Tódor!

"Azoknak kellene a cigányságtól bocsánatot kérnie, akik ebbe a helyzetbe taszították őket"

A cigányság magát taszította a helyzetébe. Zazri meg bedobta hogy bocsánatot kér.

A frakcióvezető-helyettes nem tudta a vonalat.

"Tényleg mi lett a vállalásos sztorival?"

Nagy a kapkodás..

Kriszta asszony kezdett megbízni Gáborban, végül is Clintonné is kénytelen volt elmenni Clinton szopatásai mellett. Ha tényleg First Lady lesz, akkor leszarja Gábor csapongásait.
Erre most egy Simicska Ádám szopatja Gábort.
Hidegkúton szelfizhetnek a budiban.

Akkor egyen most éppen konzervatív párt, tök mindegy mi a neve.

Csak akkor szóljanak annak a frakcióvezető-helyettesnek is időben! Hogy már konzervatív, nem csak bocsánatkérő. Vagy neki tegyenek fülest a fülére, ha még bemegy a stúdióba.

"Tényleg mi lett a vállalásos sztorival?Nagy a kuss körülötte!"

Ugyanaz, mint a valódi nemzeti konzultációval, meg az értelmiségi holdudvarral.

Mit jelent a bérunio? Ugyanis brüsszel a fizetések kérdését nem hagyta jóvá.

Lattmann: Átverés a Jobbik béruniós kezdeményezése

Az Európai Bizottság határozata egyértelműen kimondja, hogy az ellenzéki párt polgári kezdeményezése nem vonatkozhat a fizetésekre. Azt a Jobbik is elismeri, hogy egyik napról a másikra nem tud megváltozni a magyar bérhelyzet, ugyanakkor úgy vélik: jelen pillanatban nincs jobb eszközük a változás elindítására. "

http://www.atv.hu/belfold/2017..

Haha, "konzervatív". :))))

Kész. :)))))))

Kálmán Olga lájkolja:
http://www.origo.hu/itthon/201..

Vona lassan viccesebb lesz, mint TGM. :)))))

"ez a "bérúnió" egy elképesztően nagy közgazdasági marhaság. Csak a hülye veszi be."

Azokra hajtanak. Az alanyi jogon járó alaptalan jövedelem témát idejében elvette a Pesti Műsor, azaz Szabó Timi. Zuglóban bele sem kezdett Karácsony.

Minden eddiginél több hatalmat BRÜSSZEL KEZÉBE!

Tunyacsáp lelkesen rohan aláírni...

"Presser Gábor után ki kell dobni az ablakon Erkel Ferencet, Bródy János után Kodály Zoltánt, és fojtathatnám."

Kit fojtathatnál??

Vona korábban az unió ellen volt. Még uniós zászlót is égettek. Most egyszerre mitől lett unió párti. Ja, hogy balliberális lett!
A Jobbik ideológiája olyan messze van a konzervatív ideológiához , mint Makó Jeruzsálemhez.

Az adózás, a bérek nem tartoznak az unió hatáskörébe, hanem nemzeti hatáskörbe van. Ahhoz, hogy az unió hatáskörébe tartozzon az összes tagországnak egyhangú beleegyezésére van szükség. Ez pedig nem lesz meg, mert a tagországok körülményei, lehetőségei nagymértékben eltérnek.

Válaszok:
Berecskereki | 2017. augusztus 16. 19:23

Arról már nem is szólva, hogy versenykorlátozó lenne.

1. '88-ban a liberalizmus nem azt jelentette, mint napjainkban.
2. Azért a Fidesz nem 1 év alatt "fordított köpönyeget", mint a cukipárt.

+1
de folytatom további evidenciákkal:

3. '88-ban született a Fidesz, ellenben 2015-ben a Vona-féle Jobbik már 9 éve létezett, második ciklusát töltve a parlamentben, elvileg kiforrott irányvonallal.
4. (És én ezt érzem a legnagyobb különbségnek:) A nyolcvanas évek politikai palettáján a liberális és a konzervatív azok nem egymást kizáró pólusok, pláne nem a Kádár-rendszer ellenzékeként létrejött pártokat nézve. Ellenben a MINDEN FELFORGATNI AKARÓ, kvázi ASZTALCSAPKODÓ, "KIMONDJUK-MEGOLDJUK", "HÚSZ ÉVET A HÚSZ ÉVÉRT", PÍSZÍ-ELLENES KÉRLELHETETLEN "RADIKALIZMUS" az bizony a 180 fokos ellentéte a neo-Jobbik által vitt Dávid Ibolya-Medgyessy Péter-féle "decens", turbó-píszí, demokrácia- és jogállamféltő, megfelelési kényszeres, "árokbetemető-hídépítő" ún. "konzervatív" irányvonalnak.

Zazri sokszor elmondja mennyire tanulékony.
A Bérunió a "Még több pénzt a zembereknek!" szoci szlogenjének mai variánsa. Megyó lepődött meg a legjobban, hogy vazz miniszterelnök lettem.

A normális zsidó és magyar nem szavaz a náci Jobbikra. Az azért csak abszurd, hogy a zsidó Kálmán Olga építi a náci Vona alternatív arculatát.

A németországi zsidók nem ajnározták Hitlert.

"Az SZDSZ liberális párt volt."

:))

"Egyszer majd, egy nyugalmasabb időben talán valaki megírja, hogyan mozog a magyar társadalom testében az az ejtőernyős csapat, amelyik szükség szerint hol Galilei Kör, hol polgári liberális gondolkodók folyóirata, majd Kun Béla és Szamuely Tibor gyilkos terrorlegényeivé lépnek elő, majd moszkvai emigráció lesz belőlük, akik Bécsben és Berlinben székelnek, majd itthon pártolják halálra József Attilát, az a csapat mindig változó alakban, mindig elítéli az előzőt, miközben folytatja, s ezzel ott van minden nagy társadalmi változásban."
( Cs.I.)

"BRÉKING!

Vona 628. lejáratása éppen most az én pénzemből (is) működő köztévén."

Köztévé ide, vagy oda magát járatja le Zazri. Illetve nem. Elment tíz esztendő. Szarban van. G.Lajos Ádám fiára outsource-olta a projektet. Megalázó lehet, de szűk kockában van Zazri. Ott kapálózik. Mindegy hogy most épp konzervatív. Lápföldön, meg Pesterzsébeten a natív vörös jelöltet fogják behúzni. Pesten, pláne Budán esélye sincs.

priceless! Konzervatív. Néppárti. A nép pártján. Elnézést kérek. Hanuka. A választás előtt 8 hónappal. Októberben meglesz a 700ezer cigány szavazat is az elnézést bekajálva.

"„a Salamon nevű német vásárlónak többek között gárdisták előtt kellene nyelvvizsgát tennie a Rigó utcában, egy perc alatt évszámokkal együtt, fordított sorrendben fel kellene sorolnia az Árpád-házi királyokat a mezőgadasági főiskola felvételijén, a végső szót pedig Morvai Krisztina államfő mondaná ki azzal, hogy kétféle, magunkfajta és magukfajta pecsétjéből az egyiket ráütné a kérelemre. Hogy az EU mit fog szólni? Az minket nem érdekel, minket csak az érdekel, hogy mit szólnak a magyar emberek”.

Mert természetesen ez konzervatvizmusnak is operettkonzervativizmus.

A "konzervatívot" úgy kell érteni, hogy konzervatív, mint Medgyessy Péter vagy Dávid Ibolya. :)))))

"Bár nem értem, hogy Vona miért a "béruniót"nyomatja mikor a Bizottság az aláírásgyüjtést engedélyező határozatában világosan leírta, hogy a bérekre nem vonatkozik.:"

Ez a része qrva egyszerű. Nem Te vagy a célcsoport.
Hátha van olyan győri, kecskeméti összeszerelő, aki 5xös bért álmod Zazrira szavazva és 70 ezer forintos albiba megy a meló után. Nem tudom.
Minden eszköz meg van engedve,
Zazri szarban van, Kriszta asszony sem happy a budis szelfiktől Hidegkúton már. Most azt várják Botka bedobja a törcsit, egy nap pezsgőzés, aztán kapnak egy Karácsonyt összbolsevik megoldásként. Fletó nagyformátumú. Tudja, hogy az mszp-t kell kivégezze. Zazri mindig eggyel fölé lő és akkor leveri az MDF-et, SzDSz-t. Talán az mszp-t is.

Amúgy nem értem ezeket a faszikat. Annyi más szép dolog van az életben. OK, gyúrogat, meg tetkó, szemöldök igazítás, de mi a fasznak akar miniszterelnök lenni?? Aránytalan az egész. Marad a Főnök polgári körében, már rég munkaügyi államtitkár-helyettes lehetne, néha előkészítene előterjesztést a bérpolitikáról.

"jobbik egy áruló párt..."

A Zazri-Szabó Gábor féle v2.0 óta tuti nem áruló. Ugyanaz mint tíz éve.

http://24.p3k.hu/app/uploads/2..

Kriszta asszony még bízik urában, bár sok kanyart megtett..

"2. Kálmán Olga nem zsidó . "

Tök mindegy amúgy, de úgy viselkedik. Kinézetre is belefér.
De miért fontos ez? Zazrit éveken át bojkottálta. Majd szakmai kihívás érte és fanfárokkkal fogadta a bojkottáltat. Aki addig csak az outsource-olt Gyárfás tévén Bethlennel hadonászhatott.

Egyenes Olga hova tovább? Zazri? Oké, kis remeteélet után jóképű töritanár, de Olga néninek mit dob a gép??

A Jobbik egy identitás nélküli párt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés