Fico, Danko és Bugár saját politikai sírjukat ássák

2017. augusztus 11. 15:03

Király Zsolt
Körkép
Az egész abszurditását jól jellemzi, hogy az az SNS, melynek tárcájánál pofátlanul, az utolsó fillérig szétlopták a kutatásra és tudományra szánt többszáz millió eurós uniós csomagot, most kötelező 13. fizetést követel az embereknek.

„Az egész abszurditását jól jellemzi, hogy az az SNS, melynek tárcájánál pofátlanul, az utolsó fillérig szétlopták a kutatásra és tudományra szánt többszáz millió eurós uniós csomagot, most kötelező 13. fizetést követel az embereknek. Meg a szlovákiai fürdőipar állami támogatását, ahol az SNS szponzorai, – akik miatt az egész kormányálság kialakult, –  aktívak.

Az egész természetesen semmi más, mint olcsó populizmus és figyelemelterelés. 13. havi fizetés helyett inkább az éves alapfizetést kellene emelni, ehhez viszont más kormányra volna szükség, mely kevesebbet lop és megfelelő piaci környezet képes kialakítani (itt elolvasható, hogy Dankoék lépései épp hogy a magasabb fizetéseket teszik lehetetlenné).

A Smer és a Most-Híd belső köreiből kiszivárgott információk szerint Andrej Danko a mai Koalíciós Tanácson nem számíthat túl sok megértésre koalíciós partnereitől. Mert egy megbízhatatlan, instabil elem, aki a létüket veszélyezteti. Ezért az ő nyakát kell kitekerni. Ez pedig úgy lehetséges, ha Fico és Bugár szétrobbantja az SNS parlamenti frakcióját, szereznek legalább kilenc parlamenti képviselőt és kormányozhatnak tovább. Ezt nevezik kisebbségi kormányzásnak, melyre a múltban már több példa volt Szlovákiában.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés