„Lehet gúnyt űzni belőlünk, de...”

2017. augusztus 11. 6:12

Botka László
Heti Válasz
Lehet gúnyt űzni belőlünk, de húsz éve hallgatom, hogy ez vagy az a társaság betölti majd az MSZP hűlt helyét. Miközben tudok olyan balliberális pártról, amelyik valaha tényező volt, ma meg már nincs is. Interjú.

„Meséljen, miben reménykednek ma az MSZP-hívek? Hogy 2018 után is megmarad a pártjuk? Hogy Orbán Viktornak nem négyötöde lesz, csak kétharmada?

Nem állítom, hogy minden ellenzéki párt győzni akar, de az MSZP támogatói számára csak az a siker, ha véget vetünk az Orbán-rezsimnek. Ami ennél kevesebb, az nem eredmény. És lehet gúnyt űzni belőlünk, de húsz éve hallgatom, hogy ez vagy az a társaság betölti majd az MSZP hűlt helyét. Miközben tudok olyan balliberális pártról, amelyik valaha tényező volt, ma meg már nincs is. De hagyjuk ezt, a lényeg, hogy a szocialista szavazókon túl minden olyan választópolgárok jelöltje akarok lenni, aki elégedetlen a Fidesz-országlással.

Rossz hírünk van: lassan elemzői közhely, hogy a Botka-lufi kipukkadt, jöhet a B-verzió Karácsony Gergellyel.

Szögezzük le: Magyarországon a mindentől és mindenkitől független politikai elemző mint műfaj idejétmúlttá vált. Ha a nyilvánosság tudná, milyen szerződéseik vannak egyes politikai szereplőkkel, érthetőbbé válna sok stúdióbeli elemzői tépelődés – például a Botka-lufiról. Némely magát függetlennek mondó szakértő a beteljesülés reményében és megbízója kedvéért temet bennünket. Karácsony Gergely viszont olyan politikus, akivel érdemes lehet összefogni a választási győzelem érdekében.

Esetleg társ-miniszterelnökjelöltek lesznek?

Nem, de remélem, hogy Gergő és a pártja helyét is meg fogjuk találni a kormányváltó szövetségben.

Nem lett volna egyszerűbb egy előválasztáson letudni ezeket a csörtéket? Az MSZP azért nem lelkesedett az ötletért, mert állítólag a balos ellenzék belharcán röhögtek volna a fideszesek. Ehhez képest most a balos ellenzék belharcán röhögnek a fideszesek.

Elég sok választást nyertem ahhoz Szegeden, hogy ne féljek semmilyen megmérettetéstől. Ráadásul ismerem a szavazókat, tudom, hogy a pótcselekvések a legkevésbé sem érdeklik őket. Az előválasztósdit a lét és nemlét határán mozgó pártok találták ki; azok, akik a tévészerepléseik számából következtetnek a támogatottságukra. Vagyis egy ilyen projektnek kétféle kimenetele lehetett volna: ha jól megszervezzük, mind a 106 körzetben nyer az MSZP, ha rosszul, a Fidesz – a Kubatov-lista segítségével – meghekkeli az egész folyamatot. Előrébb lennénk?”

(A Botka Lászlóval készült interjú további részeit a Heti Válasz 2017. augusztus 10-i lapszámában találják.)

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

0:23 a félidőben, de Laci szerint egy jó hajrával még meg lehet fordítani a meccset.

Kinek hogy és mennyire.

Botka és csapata végig benne volt a hatalomban abban a 8 évben mikor sikerült a posztszocialista országok rangsorában hátrafelé "haladnunk".

Végső soron a gazdaságpolitika, a nemzeti vagyon gyarapodása, az érezhetően emelkedő életszínvonal számít.

Nem mindegy a többi sem és azzal sincs baj.

A demokratikusan megválaszott Orbán kormányt rezsimnek titulálni , az össze magyar választópolgár szembeköpése . Jelzi egyben azt is, hogy Botka antidemokratikus , kettős mércével mér / demokratikus választáson indulna / , elvakult , mert elemi belátásra képtelen , tehát alkalmatlan jelölt .

Ez a hetykeség - amellett, hogy gusztustalan és nevetséges- kontraproduktív.

Pontosítanék:
Nemzeti erzelműeknek: Halgass a szívedre, szavazz a Fideszre!
Balosoknak: Halgass az eszedre, szavazz a Fideszre!

Válaszok:
Berecskereki | 2017. augusztus 11. 10:06

Kiegészítve.

Aki a Jobbikra szavaz, az MSZP-re szavaz.

Karácsony már akkor MSZP-s korccsá vált, mikor kiszakadt a PM néven az LMP-ből, es Bajnaival összeállt.
Az LMP csak évekkel később, Schiffer kiválásával.

A balliberális-jobbik(?) szövetség vajon erre mit vizionál? Mikor megy csődbe Magyarország?

2017. júniusban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 16, a belföldi vendégeké 8,8%-kal meghaladta az előző év azonos időszakit. A naptárhatástól megtisztított, vendégéjszakában mért külföldivendég-forgalom 15%-kal, a belföldivendég-forgalom 7,7%-kal nőtt. A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele 22%-kal emelkedett.

27,2%-kal emelkedett az építőipari termelés volumene

2017 júniusában az ipari termelés volumene 4,0%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 6,5%-kal emelkedett. 2017 első hat hónapjában a termelés 5,6%-kal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában.

Na ja!

Ha az MSZP kormányt tud alakítani, akkor euró nem lesz, de lesz új magyar pénz a forint helyett. A neve "fabotka", amely egy fabatkát sem fog érni.

És miért? Mert te azt mondod? Még mindig KISZ-titkárnak képzeled magad? Ha nem tetszik, amit írtam, akkor tudom, jó úton járok.

A ti sikereitek:
IMF hitel,
Vasúti szárnyak bezárása,
Kórházak leszerelése,
Cigány-gyilkosságok,
Folyamatos hazaárulás.

Botka! Ne mondd azt, hogy ott sem voltál, mert nagyon is ott voltál!
Azonkívül: Normális ember neked meg a Fletonak el nem hiszi, hogy nem egyben vagytok!

Androidrol potyogok. Nem tudatlansag, gepelesi hiba.

Addigra ő már a süllyesztőben lesz. Hírek szerint Kunhalmi lesz helyette:-)))))))))))))))))))) reméljük néha józanul is meg fog szólalni:-))))))))

Botka! Kirúgod a Molnárt?

"Simicska a Jobbik után megszerezheti az MSZP-t is
Origo2017.08.11. 12:28

Molnár Gyula pártelnök nyíltan felajánlotta az MSZP szolgálatait Simicska Lajosnak a kormány leváltása érdekében - írja a Magyar Idők. Eközben Vona Gábor azt a közgazdászt dícséri, akit Botka László az "árnyékkormányába" szeretne hívni. Úgy tűnik, Simicska Lajos szervezi az MSZP-Jobbik összefogást a hatalomért."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés