Büntetés

Venezuelaiak ellen alkalmaz szankciókat az USA

2017. augusztus 10. 8:03
Újabb nyolc venezuelai tisztségviselő ellen hozott büntetőintézkedéseket az Egyesült Államok. A szankciókkal sújtott személyek részt vettek az alkotmányozó nemzetgyűlés létrehozásában, vagy támogatták azt.

Az Egyesült Államok újabb nyolc venezuelai tisztségviselő ellen hozott büntetőintézkedéseket az alkotmányozó nemzetgyűlés tevékenységében vállalt szerepük miatt.

A szankciókkal sújtott nyolc személy között van Adán Chávez, a néhai Hugo Chávez elnök testvére is, aki egyetemi tanár és a jelenlegi caracasi kormány egyik minisztere. A szankciókról szóló döntést – mint valamennyi ilyen jellegű intézkedést – az amerikai pénzügyminisztérium adta ki. A Steve Mnuchin miniszter aláírásával közzétett közlemény leszögezi: a szankciókkal sújtott személyek részt vettek az alkotmányozó nemzetgyűlés létrehozásában, vagy támogatták azt. „Az alkotmányozó nemzetgyűlést, amely a venezuelai alkotmányt újraírni és a venezuelai állami intézményeket feloszlatni tervezi, nem demokratikus folyamat révén, hanem Nicolás Maduro venezuelai elnök kormányának felbujtására, a venezuelai nép akarata ellenére hozták létre” – fogalmaz a tárca közleménye. A kommüniké „törvénytelennek” nevezi a testületet.

A szankciók értelmében az amerikai kormányzat befagyasztja az érintettek esetleges amerikai javait és vagyontárgyait, megtiltja beutazásukat az Egyesült Államokba, és megtiltja, hogy amerikai állampolgárok üzleti kapcsolatot tartsanak velük. Washington a múlt héten Nicolás Maduro elnök, július végén pedig az alkotmányozó nemzetgyűlési választásokban szerepet játszó 13 venezuelai tisztségviselő ellen hozott szankciókat.

(MTI)

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés