Digitális oktatás

Magyar Liberális Párt: Könyvek helyett notebookot

2017. augusztus 2. 11:39
A Magyar Liberális Párt a digitális oktatásra átállást szorgalmazza. Szerintük ingyen tankönyvek helyett a diákoknak notebookokat kellene kapniuk.

A digitális oktatásra átállást szorgalmazza a Magyar Liberális Párt, amely szerint ingyen tankönyvek helyett a diákoknak notebookokat kellene kapniuk.

Keddi budapesti sajtótájékoztatóján Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője arról beszélt: a szülők 20-30 százaléka megengedheti magának, hogy kifizesse az iskolai tankönyvcsomagok évente átlagosan 13 ezer forintos árát, s ha az így befolyó összeget az állam megduplázza, évi hatmilliárd forintot fordíthatnának a diákok és a tanárok digitális kompetenciájának fejlesztésére, illetve digitális tananyagokra.

Bősz Anett szerint ötéves folyamat után kezdhetnék meg tankönyvek helyett ötödik osztálytól notebookokkal ellátni azokat a diákokat, akiknek családja azt saját erőből nem tudja megvásárolni, ezzel is támogatva az általános iskolai oktatás digitálissá válását.

(MTI)

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így is alig vesznek könyvet a kezükbe a gyerekek és már a legszegényebbnek is van okostelefonja (kenyérre "nem telik", de innivalóra, cigire és telefonra igen, sajnos, ezt látom a kis falvakban a környékünkön).

Kakaóbiztos legyen! :)

A borsodban szétosztott laptopok meg vannak még? Lehetőleg azoknál, akik kapták.

Látom a kérdést a háttérben. Én nem vagyok liberális.

Aztán kérünk mellé ingyen szemüveget is.

Mediamarkt. Bemegy, megvesz.

Ez a fickó volt már oktatàsi miniszter. A tandíj jut róla eszembe meg hogy a pufajkás is kikészült a készületlenségèn. Kakaóbiztos ámítógép később volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés