Eredmények

Taxis razzia: 600 ezres büntetéseket is kiszab a hatóság

2017. július 28. 09:51

Fónagy János szerint szép eredményeket ért el Budapest a taxis csalókkal szemben. A szigorú szabályok segítségével kiszorították a taxis hiénákat.

Úgy tűnik, a főváros szép eredményeket ért el a taxis csalók visszaszorításában – mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára péntek reggel az M1-en.

Az államtitkár elmondta, az országban 10 500, a fővárosban 5500 taxis dolgozik, és bár a szigorú szabályok sokat tettek azért, hogy a szakma tisztuljon, az egész világon létező jelenség az utasok megtévesztése. Ugyanakkor jó eredményeket értek el ezen a téren, hiszen például a repülőtérről már sikerült kiszorítani a hiénákat – tette hozzá. A nyári turisztikai szezonban folyamatosan zajló taxisellenőrzések során eddig hét jármű rendszámát vonta be a közlekedési hatóság.

A szaktárca csütörtöki közleménye szerint a júniusban megkezdett akció során eddig mintegy ötszáz járművet ellenőriztek Budapesten. Több mint tíz esetben szabták ki a maximális, 600 ezer forintos bírságtételt szabálysértő taxisokra, jellemzően az érvényes engedélyek hiánya miatt.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/115339

Ajánljuk még a témában