Fülöp-szigetek: tovább szigorít az elnök

2017. július 25. 17:26

„Megállítjuk őket. Ha nem, két alternatíva marad számukra: börtön vagy pokol” – üzente a bűnözőknek a halálbüntetéseket szorgalmazó Rodrigo Duterte elnök.

A Euronews beszámol arról: a tiltakozások ellenére a Fülöp-szigetek elnöke folytatja a drogellenes háborúját. Rodrigo Duterte a manilai parlamentben a halálbüntetés visszaállítása mellett érvelt. Szerinte a bűn súlyával arányos büntetés kell. Kijelentette, a nemzetközi nyomás ellenére sem hagy fel a rengeteg szenvedést okozó korrupció és a kábítószerek ellen vívott könyörtelen harcával.

„Megállítjuk őket. Ha nem, két alternatíva marad számukra: börtön vagy pokol” – fogalmazott. „Nem engedem, hogy az ifjúság romba dőljön. Mozgósítom erőinket. Nem dermeszthet tétlenségre egy olyan félelem, hogy amit megcselekszem, azt a nyilvánosság elítéli majd” – nyilatkozta Duterte.

Rodrigo Duterte elnökségének egy éve alatt a rendőrség és a katonaság 3200 embert ölt meg a kábítószer elleni küzdelem jegyében.

A képviselőház elfogadta az elnök indítványát, a szenátus viszont még nem tudni, hogy mikor szavaz a halálbüntetés visszaállításáról.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/115200