E-jegy

Kibertámadások érték a BKK rendszerét

2017. július 18. 12:54

A BKK online jegyvásárlási rendszerét a bevezetés utáni napokban kibertámadások érték, ám a működést biztonságossá tették, így nincs szükség a rendszer leállítására – közölte a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes.

Rendszerszintű kibertámadásoknak volt kitéve a Budapesti Közlekedési Központ online jegy- és bérletvásárlási rendszere csütörtöki elindítása után, a rendszert sokkal biztonságosabbá tették, és nincs ok a leállítására – közölte a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szeneczey Balázs elmondta: a rendszer operatív működtetéséért felelős T-Systems Magyarország Zrt. arról adott tájékoztatást, hogy rendszerszintű volt az a támadássorozat, amely az első két-három napon érte az online értékesítési rendszert. A társaság egy ügyben büntetőfeljelentés tett.

A rendszer továbbra is biztonságonak tekinthető, a városvezetést a BKK és a T-Systems úgy tájékoztatta, hogy a „rendszer leállításának nincsen oka”, továbbra is biztonságban vannak a felhasználók adatai – tette hozzá.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/114864