Senki sem próféta...

A Bizottság kiáll a brüsszeli lengyel tudósító mellett

2017. július 18. 22:44

Manipulátornak nevezték hazájában, mert a lengyel jogállamiságról kérdezte a Bizottság szóvivőjét.

A lengyel állami televízió provokációnak minősítette a lengyel Polsat TV tudósítójának, Dorota Bawołeknek a Bizottság szóvivőjéhez intézett kérdését – számol be az Index. Az EB kiáll a tudósító mellett.

Bawołek csütörtöki sajtótájékoztatóján kérdezte meg Alexander Winterstein helyettes helyettes szóvivőt, hogy mit reagál arra, hogy a lengyel alsóház, a szejm az újonnan elfogadott törény értelmében nagy befolyással lesz a lengyel igazságszolgáltatás csúcsszerve, a KRS működésére, miközben ez ellentmond az Európa Tanács és az Európai Bizottság Lengyelországnak tett ajánlásainak. Bawołek hozzátette: ha a Bizottság is többet foglalkozik Nagy-Britanniával, mint az Unión belüli Lengyelországgal, könnyen lehet, hogy az a lengyelek kilépéséhez vezet. 

Nem csak a köztévé reagált támadóan a tudósító kérdésére. A tévériportra válaszul több száz Twitter-üzenet érkezett, melyben többek között besúgónak, lengyelellenes manipulátornak, hülyének, neo-marxistának, prostituáltnak bélyegezték a tudósítót, a csatornát pedig kommunista fészeknek nevezték, mely elárulja a lengyel nemzetet. 

A szitokáradatra Margaritisz Szkínász vezető szóvivő válaszolt az Európai Bizottság nevében. Az Európai Bizottság a legnagyobb tiszteletben tartja minden újságíró munkáját és autonómiáját, és külön felelősséggel tartozik minden médiamunkásért, akik az európai uniós intézményeknél  akkreditálták magukat, nyilatkozta. Nagyon remélem, hogy ez egy egyszeri alkalom volt, és nem fog folytatódni” – figyelmeztetett a szóvivő.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/114903

Ajánljuk még a témában