Kardiológiai intézet

Kórházigazgató: Nem a szállítás okozta a kislány halálát

2017. július 14. 10:09
A CT-re szállítás után elhunyt kislány súlyos szívfejlődési rendellenességgel született, az elmúlt években tízszer volt szívműtétje, de állapota egyre rosszabbodott. A kórházban magas szintű ellátást kapott, életét azonban nem lehetett megmenteni, ám ennek nincs köze sem a szállításhoz, sem a CT hiányához – mondta Ofner Péter, a karidológiai intézet főigazgatója.

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben meghalt kislány állapotát nem befolyásolta, hogy egy másik intézménybe kellett átszállítani – mondta csütörtökön Ofner Péter.

Az intézet főigazgatója elmondta: a kislány súlyos szívfejlődési rendellenességgel született, az elmúlt években tízszer végeztek rajta szívsebészeti beavatkozást. Az utolsó műtét egy komplikált beavatkozás volt, a gyerek nem lett tőle jobban, keringési elégtelensége fokozódott, ezért műszívkezelést kapott és lélegeztetni kellett.

A nagy vérzés miatt a mellkasát pedig nem zárták vissza. De a a „nyitott mellkas” egy orvosi kifejezés, amely nem azt jelenti, hogy a betegnek szó szerint nyitva van a mellkasa. A bőrt összevarrják, az esetleges további műtétek miatt viszont a csontos vázrendszert nem kapcsolják össze – tette egyértelművé az orvos.

A kislánynál a nehéz operációt követő 16. napon idegrendszeri tünetek is jelentkeztek, ezért koponya CT-re vitték. A szállítás egy rutin orvosi feladat, így azalatt semmilyen komplikáció nem volt. A vizsgálat során azonban kiderült, hogy a gyermek súlyos roncsoló agyvérzést kapott, amely miatt a műszívkezelést nem lehetett folytatni, sőt a véralvadásgátló-kezelést is abba kellett hagyni, ebben az állapotban pedig a kislány nem tudott támaszkodni a saját keringésére. Június 29-én hunyt el.

A főigazgató kijelentette: a CT a pontos állapot felmérését segítette, de az, hogy az intézetben van-e CT, nem befolyásolta a kislány sorsát.

Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy utolsó aljas féreg vagy, aki úgy ugrik a témára , mint gyöngytyúk a takonyra. Amint tegnap írtam volt neked:

A helyzet az, hogy 2010 ben 73 volt, manapság meg 104 CT van az országban. A 31 újból az egyik pont az, amihez szegény kislányt szállították - előtte - az aranykorban, a szakértő kormány alatt - ugyanis ott sem volt.
Azért lett, mert az elmúlt másfél évben a kormányzat 50 milliárdot tolt "az állami intézményekben működő képalkotó diagnosztikai eszközök fejlesztésére".

Annyit még hozzá: nekik is lesz, még idén.

Most, hogy ilyen szépen körberajzoltad magad, már világos, hogy nem egy félrevezetett hanem egy önérzetes, felsőbbrendűségi komplexusos, meggyőződéses hülye vagy.

T.i. normális embernek egyszerűen nincs olyan szempontja, amiből lényegtelen a kislány halálának oka, neked, meg a fajtádnak viszont nem csak a hálának oka lényegtelen, hanem a halála is. Nektek valahogy mindig egészen más a lényeg, és aki nem így gondolja, az kulutálatlan, mucsai, fideszbirka, náci.

Mindegy, ki fogtok halni, de én addig sem hallgatlak tovább.
X

Ismét ide evett a fene? Tegnap te voltál az első hiéna. Sikerült ezzel mindenkit alulmúlnod.

A világ pénze nem elég. Vesd össze, mennyit fizettél egy életen át, és nézd meg egyetlen PET-CT árát!
Ez a válasz. Az orvostechnológia fejlődésével nem tartanak lépést a gazdasági élet egyéb szegmenseinek a fejlődései, így a bérek sem. Az olló folyamatosan nyílik.

Ismerem az esetet. Ő sajnos tényleg abba halt bele, hogy átszervezték a betegutakat, és ide-oda szállították. :-(

Te most akkor már identitiszes vagy? Eddig ballibként viselkedtél, vagy épp balra húzó jobbikosként. Több koherenciát elvtárs, először döntsd el, mit is akarsz!

Mármint agyvérzést. Agyembóliát egy leszakadó vérrög okoz. Ez ellen pont véralvadás-gátlókkal védekeznek.
De amúgy teljesen ok, amit írsz.

" 1999. december 18-án dr. Gógl Árpád egészségügyi miniszter ünnepélyesen átadta a Gyermekszív Központ
új épületét. Ez utóbbiban 30 ággyal bővült a most már országos feladatokat egyedül ellátó centrum, két szívműtőjével, 10 posztoperatív ágyával, korszerű, a XXI. századra tekintő ambulancia-egységével, és többszintes gyermekosztályával. "

Ezt az egységet magában fogIaió intézményrőI van szó, nem egy vidéki- vagy fővárosi kórház egyszerű kardioIógiai osztáIyáróI.
Káros nagyon, hogy mindenbőI index vs Magyar Idők harcot produkáItok, és véditek a védhetetIent.

Nem. Az, hogy nincs az OKI-ben CT.

1. Ez az egyetIen intézmény, ahoI gyermekeknéI szív- átüItetést végeznek.
2. Ezen kívüI az 5 sürgősségi heIy eggyike Bp-en (ha infarktusod van, és épp ők az ügyeIetesek az 5 közüI, akkor oda visznek).
Az ettőI függetIenüI
1. igaz, hogy a beteg szempontjábóI mindegy, hogy egy közeIben Iévő másik kórházban, vagy az adott intézmény másik paviIonjában végzik eI a diagnosztikai vizsgáIatot.
2. Igaz az is, hogy a kisIány nem ebbe haIt beIe.

A média nem mindannyiunkért tesz-vesz, sem a kormánypárti, sem az eIIenzéki -ez is igaz.
DE: Továbbra is az a véIeményem, hogy vér ciki, hogy nem jutott 100-200 miIIió arra, hogy az OKI-ban Iegyen CT, vagy uram bocsá PET-CT.

2. mondat oké.
A kórházigazgató nyiIván nem Iobbizott ezerreI.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés