Az USA szárazföldi területeit is elérné az észak-koreai rakéta

2017. július 4. 9:23
Első sikeres interkontinentális ballisztikus rakétatesztjét hajtotta végre Észak-Korea. A távol-keleti diktatúrának idén ez már a 11. rakétatesztje.

Észak-Korea első sikeres interkontinentális ballisztikus rakétatesztjét hajtotta végre – írja a Guardian. A kommunista diktatúra immár képes lenne az Egyesült Államok szárazföldi területeire is csapást mérni – ez pedig jobb alkupozíciót biztosít az USA-val való tárgyalásokhoz.

A távol-keleti ország immár 11. rakétatesztjét hajtja végre csak ebben az évben. A mostani alkalommal sem volt véletlen az időzítés, a rakétát közvetlenül Donald Trump a dél-koreai elnökkel, Moon Jae-innel való találkozása után indították. 

A rakéta összesen 930 kilométert repült, majd Japán vizekre zuhant. Tokió hevesen tiltakozott az ENSZ-döntést is sértő rakétateszt miatt.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

kicsit kevered a szezont a fazonnal, de ekkora izgalmak után nem csodálom. végülis 10 sikertelen teszt után végre sikerült kilőni egy rakétát úgy, hogy teljes 900 km-t repült, mielőtt becsapódott a tengerbe.

lehet, hogy a nasa-nál épp nincs hadrendben emberszállító rakéta, de ilyen interkontinentális ballisztikus rakétából azért néhány tucatot BÁRMIKOR ki tudnak lőni az amcsik. és nem 11-ből egyszer sikerül hatékonysággal. és egyelőre nem arról van szó, hogy észak korea épített egy saját emberszállító űrhajót.
de azért felhívnám a szíves figyelmed a spece-x dragonjára, ami egy magánember, saját fejlesztésű, földre visszatérő rakétája. észak korea világrengető technikai fölénye persze megkérdőjelezhetetlen, hiszen ők szálltak le elsőnek a napra. legalábbis az egyik híradójukban ezt állították. és ők nem olyan hazudósak, mint a barbár amcsik.

Amugy igazuk van, az usa csak az ero nyelvebol ert, ha nincs atomfegyveruk, soha nem fogjak beken hagyni Koreat.
Nekunk se artana par raketa, mindjart befogna Juncker azt a mocskos pofajat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés