Auróra, Bánkitó: megtűrt feszültséglevezető-szelep (volt)

2017. június 29. 17:57

Schönberger Ádám
Forbes
Abszurd a valóság ma Magyarországon. Interjú.

„A tulajdonosváltás és a korrupciós téma kapcsán felépítettetek egy kampányt arról, hogy egy vállalkozó felvásárolta a bulit. A valóságban kaptatok korábban hasonló ajánlatokat?

Nem. És ez a kérdés már régóta nem is került elő. Mi úgy vagyunk ezzel, hogy ha már nem lesz fenntartható, akkor majd nem lesz ez a fesztivál. De ameddig ilyen módon fenntartható, működni tud, addig szeretnénk megőrizni. Tehát mi abban vagyunk érdekeltek, hogy ezt a modellt tovább tudjuk vinni. Szerintem ez mindenki számára tiszta, a kommunikációnkban is ezt nyomatjuk, szerintem emiatt sem merült ez fel kérdésként.

Tavaly, amikor a bevándorlás volt a téma, és a fesztiválon foglalkoztunk vele, úgy éreztük, hogy nem megy át eléggé a közönségnek. Ezért idén – már a kampányt is a fesztivál részének tekintve – már az előzetes kommunikációban megpróbáljuk átadni a társadalmi üzenetet. Erre találtuk ki ezt Z Kaufer Roland figuráját. A tipikus magyar oligarcha, a fiatal törtető magyar vállalkozó karakterét, aki nem veti meg a korrupcióra épülő világot. (...)

Nagyon érdekes, hogy hogyan reagálnak erre különböző emberek. Próbáltuk ezt viccesen megcsinálni, de nagyon sokan csont nélkül elhitték, egészen szélsőséges reakciók is jöttek. Egy hiperdurván abszurd figurát építettünk föl, és már mindenhova kiírtuk, hogy csak egy színész és egy kamutulajdonos, de még mindig sokan komolyan veszik. Abszurd a helyzet, és ez is azt mutatja, hogy mennyire abszurd a valóság is ma Magyarországon.”

A teljes interjú megtalálható a Forbes oldalán.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sorostól is kaptak pénzt a működéshez:

'Aurora has also received funding from the New York-based Open Society Foundations, founded and chaired by the liberal philanthropist George Soros'

https://goo.gl/xoeqny

A Soros csicskák már elkezdték kongatni a vészharangot az Auróráért a külföldi médiában is.

Különösen aljasnak tartom Schönberger nyilatkozatát, miszerint azért támadják őket mert zsidók, ez a kormány antiszemita, cigányellenes és LGBTQ ellenes agendájának része. Szerinte a Soros elleni kampány is antiszemita jellegű.

'Schönberger is afraid the law will stigmatize Aurora. “It’s part of the political agenda to be anti-Semitic, anti-Roma and anti-LGBTQ,” he said.
Noting the frequent use of classic anti-Semitic tropes in the government’s current campaign against Soros, he said, “When the government is organizing an entire campaign against Soros, it is easy to see the anti-Semitic elements.” It is, he said, a “massive campaign where you will see a Jewish person trying to corrupt Hungary. At the end of the day, that’s the message you will get.”'

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában